Stigao odgovor od gradskog rivala: Sport je za svakog!

Nogomet ostalo 6. ožu. 202011:09 > 11:16
Podijeli:
Izvor: Alessandro Sabattini/Getty Images

Danima se priča o tome što je izrekao predsjednik Juventusa Andrea Agnelli, sada su dobili odgovor i od Torina

Godinama se priča o ostvarivanju Superlige, odnosno lige koju bi igrali samo veliki i bogati nogometni klubovi. Takvu temu nedavno je pokrenuo i predsjednik Juventusa Andrea Agnelli koji je izjavio da klub kao Atalanta nema što tražiti u najelitnijem nogometnom natjecanju, Ligi prvaka.

‘Izuzetno poštujem sve što Atalanta radi, ali bez povijesti na europskoj sceni i samo zahvaljujući jednoj dobroj sezoni imali su direktan put u elitno europsko natjecanje. Je li to ispravno ili ne’ – rekao je Agnelli, a na odgovor nije trebalo dugo čekati.

‘Poštujem Andreu Agnellija, ali stvarno se ne mogu složiti s tim. U usporedbi s elitom, bogatim i slavnima, daleko više volim rezultat postignut na terenu i zasluge onih koji predstavljaju provincijski grad koji je zaradio svoje mjesto u Europi znojem i maštom. To se zove sport’ – rekli su iz ureda gradonačelnika Bergama, Giorgija Gorija.

Veliki rival Stare dame, Torino također je odgovorio na takvu tvrdnju predsjednika Juventusa.

‘Apsurdno… Sport je za svakog, ne samo za velike i bogate. I ovako je podjela novca često nerazmjerna, a kada bi oni sami igrali svoju ligu, onda bi razlika između bogatih i ostalih bila još veća. To bi ozbiljno naštetilo konkurentnosti i zanimljivosti domaćih liga. Ako neki veliki klub puno uloži i ne bude imao rezultate, to znači da je u nečemu pogriješio. Ne smijemo kažnjavati one koji će raditi dobre poteze. Superligom bismo takve manje klubove koji dobro eliminirali’ – rekli su iz Torina.