Revolucija na Kosovu: U reprezentaciju stiže prvi Srbin

Nogomet ostalo 21. velj. 202011:27 > 11:32
Podijeli:
ffk.com

UEFA i FIFA primile su Kosovo u svoje članstvo i ono od tada nastupa u kvalifikacijama za velika natjecanja. Dosad su za njega nastupali samo Albanci, no sad se to promijenilo

Ilija Ivić, 17-godišnji branič, ušao je u povijest kao prvi Srbin koji igra za reprezentaciju Kosova.

Najmlađu europsku državu i bivšu srpsku pokrajinu, u kojoj su Albanci većina, Srbija usprkos njezinoj samostalnosti koja traje već 12 godina, još uvijek ne želi priznati.

UEFA i FIFA primile su Kosovo u svoje članstvo i ono od tada nastupa u kvalifikacijama za velika natjecanja. Dosad su za njega nastupali samo Albanci, no sad se to promijenilo.

Ivić je kosovski Srbin rođen u Prištini, a nedavno je potpisao prvi profesionalni ugovor s albanskim Fljamurtarijem. Mladi stoper iznimno je talentiran, a hvali ga i izbornik koji mu je uputio poziv.

“Mene kao trenera, a ni Nogometni savez Kosova, uopće ne zanima tko je koje nacije ili vjere. On je jedan od većih talenata na poziciji stopera. Ima izuzetnu visinu, iznimno je inteligentan igrač i momak koji je na utakmicama pokazao da se može računati na njega. Kao izbornik reprezentacije do 19 godina gledao sam nekoliko utakmica i dečko mi se svidio i kao igrač i kao karakter. Poslije utakmice sam razgovarao s njim, pohvalio ga i rekao mu da će ako nastavi tako, biti jedan od potencijalnih kandidata za reprezentaciju. Jedini preduvjeti za to bili su da on to želi i da smršavi”, rekao je izbornik Kosova Ramiz Krasnići.