Gdje su nestali glasovi za Salaha u izboru The Best?!

Nogomet ostalo 25. ruj. 201918:32 > 18:35
Podijeli:
Izvor: Catherine Ivill, Getty Images Sport

Nagradu za najboljeg nogometaša godine u izboru Fife dobio je Lionel Messi, a u najužem izboru bili su i Ronaldo, van Dijk te Mohamed Salah.

Mohamed Salah bio je četvrti po broju glasova u izboru Fife za najboljeg igrača godine. Nakon izbora Fifa je objavila popis pojedinačnih glasova – a glasali su kapetani te izbornici reprezentacija te predstavnici medija za svaku državu.

Na popisu koji je objavila Fifa, predstavnik egipatskih medija kao najboljeg je označio Manea, potom Ronalda, a Salaha je stavio tek na treće mjesto dok glasovi izbornika i kapetana Egipta nisu niti zabilježeni.

To je najboljeg egipatskog nogometaša isprovociralo da na društvenim mrežama podijelu svoju sliku u dresu reprezentacije uz komentar:

– Što god učinili kako bi me natjerali da manje volim Egipat, uzaludno je.

Nakon toga je napadač Liverpoola s društvenih mreža izbrisao sve objave u kojima spominje Egipat, čak je i opisu maknuo “Egipat” pored “igrač Liverpoola”.

Ipak, iz Nogometnog saveza Egipta tvrde kako su izbornik Shawky Gharib i kapetan Ahmed Elmohamady glasali za Salaha te od Fife traže da utvrdi zašto na popisu nema njihovih odabira!

Da je tome zaista tako, možete zaključiti i sami, kliknite na poveznicu prema popisu svih glasova.

Salah nije jedini igrač za kojeg nisu glasali iz njegove reprezentacije. U istoj situaciji našli su se, primjerice i srpski te njemački nogometaši.