Odigran prvi Superclasico nakon onog, kaotičnog!

Nogomet ostalo 2. ruj. 20191:14 > 1:16
Podijeli:
Izvor: Marcelo Endelli, Getty Images Sport

Nogometaši River Platea i Boce Juniorsa odigrali su još jedan Superclasico, možda i najveći derbi svijeta, ovaj puta već u 5. kolu nove sezone argentinske Superlige.

Dvoboj velikih suparinka iz Buenos Airesa prvi je nakon finala Copa Libertadoresa iz prosinca prošle godine, u kojem je River slavio nakon dvije utakmice i postao prvak Južne Amerike.

Kao i svaki prethodni i ovaj je donio uzavrelu atmosferu na tribinama, ali je na kraju završen malo manje vatrenim rezultatom – bilo je 0:0.

Povezano

Domaći su prikazali kvalitetniju igru u utakmici igranoj na Monumentalu (stadion Rivera), kontrolirali su situaciju na terenu uz puno veći posjed (63 naprema 37%), a i broj udaraca bio je znatno u njihovu korist (17:5). To im, ipak, nije pomoglo da dođu do pogotka i slavlja u najvećem derbiju argentinskog nogometa, neki kažu i svjetskog.

River nakon pet kola drži deseto mjesto na ljestvici s 8 osvojenih bodova, dok je Boca na drugom mjestu s 11 bodova. Vodeći sastav je gradski suparink San Lorenzo, jedan od Velike petorke Argentine (River, Boca, SL, Indepentiente, Racing).