‘Nisam pratio HNL, no u kontaktu sam s Bjelicom’

Hrvatska 13. lip. 202217:36 > 17:37
Podijeli:
Guliver Images

Uoči prozivke na Šubićevcu predstavljen je i novi trener Damir Čanadi.

Ovaj 52-godišnjak u karijeri je između ostalih vorio i Altach, Rapid Beč, Nuremberg, a Hrvatska će mu biti peta zemlja u kojoj radi.

“Hrvatska mi je peta zemlja u kojoj radim i ne bojim se problema s adaptacijom. Drago mi je da sam došao u Šibenik, na Šubićevac. Iskreno, nisam intenzivno pratio HNL, no imam ovdje dosta prijatelja iz Zagreba, Cresa gdje imam kuću s kojima kontaktiram, među njima je i Nenad Bjelica”, kazao je na predstavljanju ovaj rođeni Bečanin, prenose Sportske novosti.

“Sve se odigralo nakon poziva ljudi iz kluba koji su mi predstavili interesantan projekt. Čuo sam da se od dolaska novog vlasnika u Šibeniku puno toga promijenilo na bolje. Vjerujem da i ja mogu donijeti novu energiju. Prvi cilj nam je stabilizirati klub nakon turbulentne prošle sezone, ali i napasti više pozicije ako se ukaže prigoda.”

Otkrio je Čanadi i kakav Šibenik možemo očekivati.

“Teško mi je sve reći u par rečenica, ali preferiram napadački nogomet, odgovaran, ali puno toga ovisit će o momčadi koju ću imati na raspolaganju. Kada preuzmeš momčad iz Top 4 neke lige, svi očekuju napad na trofeje. A, kada dolaziš u klubove koji nisu iz tog ranga, svi će reći – važno je da ne ispadnemo, da budemo 7. ili 8., ali ja to ne želim u Šibeniku, ciljevi moraju biti viši. Meni je važno da igrač koji dođe u Šibenik, tu dođe jer tu želi doći, i želi pridonijeti ekipi, klubu da postigne čim bolji rezultat, a ne samo da mu bude Šibenik odskočna daska za daljnji transfer. Ja tako razmišljam i zato sam prihvatio ovu ponudu. I, ovaj stručni stožer koji je danas tu je dokaz da ovo vodstvo kluba želi iskorak. Jako je važna i atmosfera, i potrudit ću se sa svoje strane da budemo maksimalno transparentni, posebice prema novinarima od kojih očekujem podršku.”

 

Komentari

Vaš komentar