‘Ne znam ima li smisla da me izbornik vodi na Euro’

Bundesliga 22. velj. 202112:21
Podijeli:
Foto: Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images

Borna Sosa pruža odlične igre u dresu Stuttgarta, bio je asistent u posljednje tri utakmice.

Recept je iz utakmice u utakmicu gotovo isti, Sosina ljevica i glava Saše Kalajdžića.

“Tako nekako, ha, ha, ha… Čovjek ima dva metra, kako ću mu drugačije centrirati nego na glavu, ha, ha, ha… Odlično se razumijemo, a naša suradnja u posljednje vrijeme rezultira pogocima i dobrim rezultatima Stuttgarta. Nadam se da ćemo nastaviti tako i u nastavku sezone”, otkrio je Sosa u razgovoru za službene stranice HNS-a.

“Ove sezone sve se odlično poklopilo, konačno sam dobio priliku igrati u kontinuitetu i to se osjeti na mojim igrama. U početku nije bilo tako, igrao sam malo, bio na klupi, događale su mi se i neke ozljede. Uglavnom, nisam imao kontinuitet igara, ali ove sezone sve se odvijalo kako treba u moju korist. Osjećam se odlično, momčad igra dobro, konačno je sve na svom mjestu.”

Godi interes Bayerna

Dobre igre nisu prošle nezapaženo, pa je interes iskazao Bayern.

“To već neko vrijeme nije tajna, uostalom to je bila tema u svim njemačkim medijima. Lijepo je kad se jedan tako veliki klub interesira za tebe, teško je biti ravnodušan po tom pitanju, ali preda mnom je još velik dio sezone koji moram odraditi u Stuttgartu i potpuno sam posvećen tome. Međutim, naravno da godi interes Bayerna, ali to će mi biti još veća motivacija u daljnjem radu.”

Baš jednog igrača Bayerna ističe kao najtežeg za čuvanje u Bundesligi.

“Uf, najteže mi je bilo protiv Douglasa Coste, ušao je protiv nas zadnjih dvadeset minuta i napravio dar-mar. Nevjerojatno je brz, nemoguće ga je čuvati u situacijama “jedan na jedan”, ako ga ne dupliraš, pobjeći će svaki put. Međutim, ima u Bundesligi jako puno kvalitetnih igrača s kojima se susrećem na terenu iz kola u kolo, Sane, Coman, Sancho… Sve su to izvanserijski krilni napadači.”

Sosa smatra da je Bundesliga druga najjača liga svijeta.

“Osobno smatram da je Bundesliga, poslije Premierlige, druga najjača liga na svijetu. Svaka se utakmica igra na visokoj razini i u snažnom intenzitetu i kao takva je fizički vrlo zahtjevna, moraš biti zaista maksimalno tjelesno pripremljen da bi se izdržao taj ritam. A činjenica je da je liga ove sezone vrlo izjednačena, ima utakmica u kojima se do zadnjih trenutaka ne zna tko će pobijediti.”

Ne znam trebam li na Euro

Zbog crvenog kartona u kvalifikacijama Sosa će propustiti dvije utakmice u prvoj fazi Europskog prvenstva igrača do 21 godine.

“Žao mi je da je sve tako ispalo i ne znam ima li smisla da nekome uzimam mjesto s obzirom na to da su prve dvije utakmice na Euru ključne. Naravno, izbornik Igor Bišćan je taj koji će donijeti konačnu odluku, prethodno ćemo popričati i vidjeti što je najbolje za momčad. Možda je nekome ta situacija u utakmici protiv Škotske izgledala ružno, ali s moje strane nije bilo nikakve namjere, to sigurno. Bio je to nevjerojatan splet okolnosti, to je sve što mogu reći, mislim da je kazna bila prevelika. Međutim, što je, tu je, putovao ili ne na Euro, uvjeren sam da ova generacija ima kvalitetu napraviti dobar rezultat.”

Komentari

Vaš komentar