Mourinho: Bolji sam trener nego prije deset godina

Nogomet 9. lis. 202116:06
Podijeli:
Spada/LaPresse

Trener Rome Jose Mourinho kaže da je bolji danas nego prije 10 ili 20 godina, pošto je u međuvremenu stekao mnogo iskustva.

Jose je u prvom desetljeću ovog stoljeća bilježio fantastične rezultate, uključujući i osvojene dvije Lige prvaka sa Portom i Interom.

Posljednji trofej koji je uzeo bila je Europska liga 2017. sa Manchester Unitedom. Bez obzira na izostanak pehara u protekle četiri godine, vjeruje da je sada kvalitetniji nego ikada prije.

Osjećam da sam bolji trener sada nego prije deset ili dvadeset godina. Ako trener ne napreduje, to je zato što je izgubio strast i mentalitet koji mu pomaže da napreduje svakodnevno. Ovo nije posao gde je fundamentalna fizička kondicija. Sasvim je suprotno nego za igrače. Iskustvo vas samo čini boljim”, poručio je Mourinho za Esquire.

Unatoč tome što je osvojio gotovo sve što se moglo osvojiti, glad za pobjedama ne jenjava.

Mislim samo na sljedeću utakmicu. Sve dobivene utakmice i osvojeni trofeji su mi u džepu, imat ću vremena da se osvrnem na to kada sve završim. Jedino o čemu želim misliti je sljedeći susret.

Portugalac je prošlog ljeta stigao u Romu, spreman da se suoči sa novim izazovima.

“Namjera mi je da donesem trofeje ovom klubu, jer klub živi od toga, to pojačava strast navijača. Ipak, shvatio sam da ljubav prema Romi nadilazi tu glad za trofejima, to je vječna strast. Nedostaje pobijeđivanje i mi smo u projektu da se vratimo na stazu uspjeha. Ako to bude sa mnom, bit će savršeno. Ako ne, bit će prelijepo doprinijeti stvaranju budućnosti, ostvarenju svačijeg sna“, zaključio je strateg koji je u dosadašnjoj karijeri vodio Porto, Chelsea, Inter, Real, Manchester United i Tottenham.

Poslije sedam kola Serie A, Roma zauzima četvrto mjesto na tablici sa 15 bodova, šest manje od lidera Napolija.