Modrić za FIFA-u: Želim još jedan velik rezultat s Hrvatskom

Nogomet 30. ožu. 202113:22
Podijeli:
Izvor: Alex Livesey/Getty Images

Luka Modrić u subotu je u pobjedi protiv Cipra 1:0 na Rujevici 135. put nastupio za hrvatsku reprezentaciju i tako srušio rekord Darija Srne, zbog čega ga je FIFA zatražila intervju za svoju stranicu.

Intervju prenosimo u cijelosti.

Kako se osjećate kao igrač s najviše nastupa za Hrvatsku?

Osjećam se sjajno, sretan sam i ponosan. Velika je čast srušiti takav rekord, iako nisam o njemu puno razmišljao. Drugi ciljevi s reprezentacijom su mi važniji. Međutim, kako sam se približavao ovoj brojci, želio sam doći na vrh. Na sreću, uspio sam.

S obzirom na to da vam je 35 godina, hoće li vam ovogodišnji Euro biti posljednje veliko natjecanje?

Vidjet ćemo što će se dogoditi nakon Eura. Hrvatska mora biti snažna kao momčad jer imamo tešku skupinu. Unatoč nekim odlascima, vjerujem da imamo kvalitetu u momčadi i da možemo igrati značajnu ulogu. Teško je bilo što obećavati, ali na Euro idemo ambiciozni i puni nade, sa željom da opravdamo visoku reputaciju koju smo zaradili. Želimo predstavljati hrvatski nogomet onako kako to zaslužuje.

Jeste li zadovoljni karijerom ili vam još nešto nedostaje?

Bez obzira na prijašnja dostignuća, s klubovima i s reprezentacijom, uvijek želiš više. Kad osvojiš trofej ili postigneš nešto veliko, želiš to ponoviti. Dok god igram, imat ću ciljeve i ambicije. S Hrvatskom želim još jedan velik uspjeh, a na klupskoj sceni želim se boriti za trofeje dok god imam priliku. Tako se pripremam, tako radim i vidjet ćemo koliko će sve to trajati.

Hrvatska je bila finalist na posljednjem SP-u, ali kvalifikacije za Katar 2022. započela je pobjedom i porazom. Jeste li razočarani?

Hrvatska nije ove kvalifikacije započela na najbolji mogući način, gledajući i izvedbe i ishode. Teže je igrati nakon uspjeha na Svjetskom prvenstvu jer su svi motiviraniji protiv nas, a mi moramo zadržati visoku razinu igre iz Rusije. Početak nije bio savršen, ali završetak je bitan. Uvjeren sam da smo najkvalitetniji u skupini i da ćemo tijekom kvalifikacija to dokazati.

Komentari

Vaš komentar