Makedonci presudili Löwu? Gotovo je Jogi, previše je debakla

Nogomet 1. tra. 202118:55
Podijeli:
Izvor: Foto: REUTERS/Marcelo Del Pozo

Makedonija je u srijedu navečer u trećem kolu skupine J kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. pobijedila Njemačku u Duisburgu 2:1. Makedonija je tako postala prva reprezentacija koja je Njemačku u kvalifikacijskim susretima za SP pobijedila nakon 35 utakmica.

Makedonci su se kroz Ligu nacija plasirali na svoj prvi Euro u povijesti, no pobjeda u gostima kod Njemačke najveća je u povijesti te nacije.

“Što da vam kažem? Ne mogu ništa od emocija i sreće. Učinili smo Makedonce ponosnima i sretnima. Ovo je kao osvajanje Europskog prvenstva”, rekao je nakon utakmice izbornik Igor Angelovski.

“Došao sam s ovim momcima ovdje jer su mi obećali da će pobijediti. Supruga mi je ležala u bolnici, imala je simptome covida-19. Srećom, sad je bolje. Djeca su mi davala podršku. Hvala svima, što da više kažem? Jedino da zaplačem.”

I dok u Makedoniji vlada euforija zbog čudesnog rezultata koji su ostvarili Ademi, Ristovski, Pandev i društvo, u Njemačkoj su mediji i navijači ogorčeni, a većina upire prstom u dugogodišnjeg izbornika Joachima Löwa.

“Gotovo je, Jogi. Dosta je bilo. Ovo je treći povijesni debakl za koji je zaslužan Jogi Löw, nakon mnogo uspješnih godina na poziciji izbornika. Najprije je ispao u skupini na SP-u u Rusiji, zatim su ga Španjolci razbili 6:0, što je najteži poraz Njemačke još od 1931. Sad još i ovo. Poraz kod kuće od 65. reprezentacije na svijetu. Cijeli svijet nam se smije. Da je Löw trener u klubu, odavno bi izgubio posao. I to s pravom. Ako sam Löw ne shvati što se događa i ne odstupi, savez mora hitno reagirati i ne dovoditi reprezentaciju u situaciju da se ne plasira na SP. Dostupni su Ralf Rangnick i izbornik njemačke U-21 reprezentacije Stefan Kuntz”, za Bild je napisao Matthias Brügelmann.

Komentari

Vaš komentar