Majstorović napustio Osijek: Takva ponuda se ne odbija!

Hrvatska 16. sij. 202116:341 komentar
Podijeli:
NK Osijek

Ante Majstorović nakon godinu i pol napušta Osijek, a karijeru nastavlja u kineskom Shangai SIPG-u.

Majstorović je momčadi koju vodi Ivan Leko potpisao ugovor na dvije godine s opcijom produženja ugovora na još jednu sezonu.

“U 28. sam godini, moram razmišljati o egzistencijalnim stvarima jer igrački vijek prilično kratko traje i treba se osigurati tijekom karijere. To je i presudilo u mojoj odluci, isključivo financijska strana ove priče. Kako bi se reklo, ponuda je prilično nemoralna da bih je mogao odbiti. Uvjeti koji me tamo čekaju su za mene fantastični i čovjek se u takvim situacijama ne može premišljati. Moram misliti i na obitelj, kada mi se već pružila prilika za popriličnu zaradu. Bilo je ranije i nekih europskih ponuda, ali nijedna ni blizu ove koja je stigla iz Kine”, rekao je 27-godišnji branič.

Osvrnuo se Majstorović i na vrijeme u Gradskom vrtu.

“Ovdje sam se osjećao najljepše u karijeri, sve je zaista bilo savršeno. Mogu reći da sam pritom igrao i svoj najbolji nogomet, zbog čega je i uslijedila ovakva ponuda koja se kod mnogih od nas dobiva jednom ili nijednom u životu. Zahvalan sam treneru i Klubu što su mi izašli u susret, sigurno ću biti veliki navijač Osijeka u budućnosti. Tko zna – ne bih rekao zbogom nego ipak doviđenja. Iskreno, volio bih se jednog dana vratiti, zaigrati na Pampasu. Hvala našim navijačima, od prvog dana su me sjajno prihvatili, a ja sam se nastojao odužiti poštenim odnosom jer sam na svakoj utakmici pružao maksimum. Dobio sam i nagradu Kohorte na što sam ponosan jer sam tada tek jednu cijelu sezonu proveo u osječkim redovima. Vjerujem da ljudi razumiju situaciju u kojoj sam se našao i odluku koja je uslijedila.”

U Kini će ga voditi Ivan Leko.

“Naravno da je i to dobrim dijelom utjecalo na ovakav rasplet. Lakše ću se prilagoditi novom načinu života i jednoj drukčijoj kulturi u ogromnom gradu u koji idem. O Ivanu Leki sam čuo samo najbolje stvari. Što se tiče igrača, znam da je Hulk otišao, no ostali su i dalje Oscar, Lopez, Arnautović… Nadam se da ću se tamo dobro uklopiti i opravdati očekivanja.”

Komentari

Vaš komentar