Ljubičić: Bolje da se maknem iz HNL-a, iako…

Austrija 29. lip 202211:21 > 11:22
Podijeli:
HNK Hajduk Split

Marin Ljubičić je iz Hajduka otišao na posudbu u austrijski LASK Linz i sada otkrio što bi mu bila primamljiva opcija u HNL-u da nije otišao u inozemstvo.

“Kad sam razmišljao o tome gdje ću, rekao sam sebi da ću ako odem negdje na posudbu u Hrvatskoj to biti sigurno Istra. Mislim da je to daleko najzdravija sredina od svih tih klubova koji su mene htjeli. Pula je lijep grad, tu je i more. Trener me baš htio u momčadi, a svi za njega govore da je dobar stručnjak. Nema pritiska u Istri, igra se lijep nogomet. Uglavnom bilo je tu puno pluseva, ali ja sam inzistirao da idem u inozemstvo. Mislim da je za mene bolje da se maknem izvan HNL-a, ali moram priznati i da mi je bila zanimljiva opcija s Istrom”, rekao je Ljubičić za Germanijak.

Lijepe riječi o LASK-u rekao mu je i sada bivši suigrač Lukas Grgić.

“Ček je on meni prvi došao i rekao da me žele, prije nego sam to i spomenuo ikome. Dosta smo o tome razgovarali i kazao mi je dosta toga pozitivnog o LASK-u. Njemu je baš drago da sam ovdje došao. Poslao mi je više puta poruku da me je lijepo vidjeti u LASK-ovom dresu. Stvarno mi je kazao sve najbolje o klubu i to mi je sigurno dalo motiv više da dođem ovdje.”

Progovorio je i o sezoni iza njega.

“Što se tiče prve polusezone mogu kazati da sam vrhunski ušao u nju. Zabio sam protiv Tobola i još par golova. To uopće nije bilo loše i kad sam igrao to je bilo dobro, a igrao sam u špici što mi je bilo najbitnije. Onda je poslije došao trener Dambrauskas za kojeg ne mogu kazati niti jednu lošu riječ. Vidjelo se odmah da me voli i da me vidi tu, a onda sam počeo igrati tu na krilu. Prvih nekoliko utakmica sam i tu dobro odigrao, imao sam nekoliko golova i asistencija. Međutim, onda je došla druga polusezona. Imao sam koronu, na što se ne mogu isto izvlačiti. Pripreme nismo ni prošli kako treba zbog korone, a onda to jednostavno nije bilo to. Onda je stigao i Nikola Kalinić pa sam realno i izgubio mjesto u špici napada. Dobivao sam prilike, ali uglavnom na pozicijama koje nisam igrao prije pa sam se tu i pogubio. Bilo je to realno da sam pogubljen tu, a imao sam malo problema sa samopouzdanjem. Nakon svega bilo je očekivano da ću otići jer ipak moram igrati da bi se razvijao dalje. Što se tiče prošle sezone s Hajdukom bilo je top. Mogli smo mi osvojiti možda i ligu, ali i trofej Kupa nakon skoro deset godina je odličan uspjeh.”

Smatra da se Hajduk iduće sezone može izboriti za naslov.

“Ove godine mislim da će Hajduku jedini konkurent za naslov biti Dinamo. Jako su se pojačali i ostala im je većina momčadi. Sigurno će tu biti još prodaja, ali vjerojatno će i dovoditi još. Tako ćemo sigurno i mi. Uz ovu momčad Hajduka mislim da nema straha i da će minimalno biti prošlogodišnji uspjeh, a mislim da mogu i više od toga. Već će to krenuti od Superkupa kad odrade prave pripreme, a ako sve bude kako treba već od tu može sve krenuti. Atmosfera u svlačionici je strašno dobra. Mislim da to nikad nije bilo bolje uz ove starije igrače i zabavljače i dobre igrače Hajduku uspjeh ne može izmaknuti.”

Komentari

Vaš komentar