Francuska, Italija i Engleska: Jedna pobjeda u 12 utakmica

Liga nacija 15. lip. 20229:36 > 9:36
Podijeli:
David Klein/CSM via ZUMA Wire) (Cal Sport Media via AP Images)

Svjetski prvak Francuska te finalisti s posljednjeg Europskog prvenstva, nogometaši Italije i Engleske, imaju zajedno samo jednu pobjedu nakon četiri odigrana kola nove sezone Lige nacija.

Te tri ugledne reprezentacije definitivno su najveće razočaranje dosadašnjeg dijela elitne Lige nacija, a tu jedinu pobjedu ostvarila je Italija na domaćem terenu protiv Mađarske od 2:1, a upravo su mađarski nogometaši dosadašnja senzacija jer vode u skupini gdje im društvo čine Njemačka, Italija i Engleska.

Ukupno aktualni svjetski prvaci i finalisti sa zadnjeg Eura imaju pobjedu, šest remija i pet poraza. Jasno da su te reprezentacije silno kombinirale i isprobavale razne taktike unutar igračkog kadra tijekom lipnja, no činile su to i ostale reprezentacije.

Porazno je nadalje što su u elitnoj ligi samo Francuska, Engleska te još jedino Wales bez pobjede nakon četiri kola. Također, Engleska je u 360 minuta postigla samo jedan pogodak i to Harry Kane iz dvojbenog jedanaesterca protiv Njemačke, što Engleze čini uvjerljivo najslabijom napadačkom reprezentacijom elitne Lige nacija.

Loše su te tri momčadi obavljale posao do posljednjeg kola, a tada je sve još dobilo ružniju notu po njih. Francuska je prvi put u povijesti izgubila utakmicu od Hrvatske, a jedne od najgorih poraza u povijesti pretrpjeli su Engleska (kod kuće 0:4 protiv Mađarske) i Italije (2:5 kod Njemačke). S tim da su Talijani do 78. minute gubili 0:5. (H)

Komentari

Vaš komentar