Krznar: ‘Za nas je utakmica s Hajdukom sve ili ništa!’

Hrvatska 24. tra. 202112:25
Podijeli:
Guliver Images/ Goran Stanzl

Nedjelja će biti dan derbija u HNL-u. U 17 sati igraju Rijeka i Osijek, a tri sata kasnije Dinamo i Hajduk.

Oba su vrlo bitna po pitanju borbe za titulu, odnosno za izlazak u europska natjecanja.

Dinamov trener Damir Krznar bez obzira na stanje Hajduka ističe kako je ‘vječni derbi’ uvijek prava utakmica.

“Bez obzira na poziciju koju Dinamo i Hajduk drže na ljestvici, to je najveći hrvatski derbi. Hajduk je trenutno na mjestu koje mu ne daje status sudionika derbija, ali njegove utakmice s Dinamom su uvijek takve. Za nas je to još jedna od “sve ili ništa” utakmica. Na njoj tražimo sve i nadamo se da ćemo to i dobiti. Naravno, uza sav respekt Hajduku. Rekao sam na početku ove završne serije, nama je svaka utakmica do kraja finale SP-a, pa tako i ova.

Krznar kaže kako ubojit ritam ne predstavlja prevelik problem za njegovu momčad.

“To što svaku utakmicu čekamo i igramo je kao lideri nam je u mentalnom smisli svakako plus. Što se tiče fizičkog stanja, momčad je navikla na ovakav ritam. Mi cijele sezone, pa tako i u ovom proljetnom dijelu igramo u jako zgusnutom rasporedu. Izdržali smo ga i dok smo igrali europske utakmice, koje nas još više troše, pa nema razloga da sada do kraja bude drugačije. Velike fizičke napore koje ulažemo pokriva nam mentalna snaga i sve dok smo u dobrom ozračju i raspoloženju, možemo dati i više nego što možemo.

A kako će se pripremiti za Hajduk koji konstantno oscilira?

“Ipak se vidi njihova glavna ideja igre. Hajduk je par zadnjih utakmica u sustavu 3-4-2-1. Probleme nam može zadavati gusta obrana, koju igraju 5-4-1. Trebat će nam vremena i strpljenja da konstantom pokušavamo i uspijemo probiti njihov zid.”
Vladimir Rys/Bongarts/Getty Images

Hajduk će igrati bez suspendiranog Livaje, koji im je najbolji igrač?

“Teško je graditi filozofiju i igru na samo jednom igraču. Činjenica je da je on od dolaska u zimskom prijelaznom roku dobrim igrama podigao Hajduk, ali nije on jedini dobar igrač te momčadi. Dobro je za nas da Livaja neće igrati, ali nikako ne možemo reći da, ako nema Livaje, nema Hajduka.”

Koji vaši igrači propuštaju derbi?

“Nema Moharramija i Gavranovića. Svi ostali su spremni.”

Komentari

Vaš komentar