‘Za njega nikad čuo, dovodit ćemo nekog ako prodamo’

Europa 27. srp 202213:06 > 13:07
Podijeli:
GuliverIMages

Osijek u četvrtak u Gradskom vrtu igra uzvratnu utakmicu drugog kola Konferencijske lige protiv Kizilžara u kojoj brani 2:1 iz prve utakmice.

“Nakon ove nedjeljne utakmice odradili smo dva, danas popodne i treći trening. Svi igrači osim Leovca su nam na dispoziciji? Beljo? Još ćemo vidjeti hoće li moći. Topčagić je isto u laganim problemima, svi su ostali spremni pomoći na utakmici”, započeo je trener Osijeka Nenad Bjelica koji je prilično oštro ‘oprao’ igrače nakon poraza od Lokomotive 2:1 u Kranjčevićevoj.

“Imamo 30 igrača, svi oni imaju profesionalne ugovore s klubom. Imaju zadatak trenirati i staviti se u službu momčadi i staviti ego po strani, biti tu kada ih trener treba. Na treneru je da odlučuje tko će pomoči momčadi. Mene uopće ne zanima ima li nezadovoljnih. Neki su igrači video-analizom dobili gdje su griješili. Nije to bla-bla, nego konkretno i argumentirano gdje su griješili. Vidjet ćemo hoće li nam to nešto donijeti. Rekli smo i nakon Gorice da ćemo igračima nametnuti barem borbu, angažiranost i bio sam razočaran. Imali smo dobru podršku navijača u prve dvije utakmice. Samo oni koji budu davali maksimum bit će u momčadi, teren je mjerilo svega.”

Bjelica nije siguran hoće li Beljo krenuti od prve minute ako bude 100 posto spreman.

“Ako nije, mogao bi biti na klupi i i eventualno pomoći. Razmišljamo o obje opcije. Sastav? Rekao sam, Topčagić ima problem, vidjet ćemo. Leovac neće moći, aduktor je u pitanju, najvjerojatnije će igrati Jurčević. Ostalo je moguće da će igrati ista postava kao i u Kazahstanu.”

Leovca neće biti dva, tri tjedna.

“Prošlo je šest dana od ozljede. Magnet je pokazao puno krvi oko ozljede tako da nismo mogli točno ustanoviti kakva je težina, ali on vjeruje da bi za dva do tri tjedna mogao biti spreman. Lijevi bekovi su problem, Cvijanović i Leovac su ozlijeđeni, ali tu su Jurčević i Čeberko, može to odigrati i Mato Miloš. No, Jurčević je odigrao dobre dvije utakmice, i sad protiv Lokomotive bio je jedan od zapaženih igrača.”

Kao potencijalno pojačanje kluba spominje su Sunday Adetunji iz Shkupija.

“Nikad čuo za njega! Zašto nismo dovodili igrače? Dovest ćemo nekoga ako prodamo. Imamo puno igrača, nekih smo se i riješili. Nekima smo raskinuli ugovor, neke poslali na posudbe, neke transferirali… Ja sam zadovoljan sa svojom momčadi, a rekao sam – naš cilj je biti među prva četiri i izboriti Europu. Mislim da imamo kvalitetnu ekipu i igrače koji mogu ponoviti prošlu sezonu s nadom da ćemo biti kvalitetniji u Europi. Sad smo fokusirani na ovu utakmicu.”

Komentari

Vaš komentar