Tadić: Da smo dali gol, prošli bismo dalje

Konferencijska liga 28. srp 202222:11 > 22:11
Podijeli:
HNK Rijeka

Rijekin trener Dragan Tadić nije previše očajavao nakon ispadanja od Djurgardena u drugom pretkolu Konferencijske lige...

Djurgarden je na Rujevici slavio 2:1 i onda 2:0 u revanšu u Stockholmu, no strateg Rijeke Dragan Tadić ponosan je na svoju mahom mladu momčad, s nekoliko neočekivanih startera poput LiberaFrigana Hodže.

“Od početka sam krenuo s tom idejom. Ponosan sam na mlade igrače, odigrali su dobro. Kroz ovakve utakmice mogu se samo dizati. Nema tu mladih ili starih, ili jesi ili nisi. Godine nisu važne”, kaže Tadić.

Samo je u prvom poluvremenu, i to u prvih pola sata, Rijeka ozbiljno prijetila Šveđanima.

“Prvo poluvrijeme bilo je odlično. Odigrali smo sve po dogovoru, nedostajao je samo gol. Zabili smo jedan, ali čujem da je bilo zaleđe. Bili smo dobri u posjedu i u obrani. Tek smo pred kraj poluvremena ostali bez posjeda, ali nisu nam ništa posebno stvorili. Pogodili su stativu iz ubačaja. U drugom dijelu dogovorili smo se izaći još jače, ali gol nas je presjekao. To je njima dalo krila. Probali smo se vratiti izmjenama, no oni su nošeni atmosferom dali i drugi gol i to je prelomilo susret”, smatra Tadić.

Naglasio je:

“Da smo dali gol u prvom dijelu, prošli bi dalje. Ali nismo. Generalno mogu biti ponosan. Znali smo da neće biti lako jer su oni u najboljoj formi u Švedskoj i odlično igraju. Da smo posloženi od početka i da smo i mi u 15. kolu, bilo bi drugačije.”

Već u nedjelju slijedi Gorica u SuperSport HNL-u.

“Moramo se što prije regenerirati, skupiti glave i uzeti tri boda.”