‘Ako je Tobol izbacio Hajduk, možemo i mi Osijek’

Hrvatska 21. srp 20228:41 > 8:42
Podijeli:
ActionPlus12135542 DavidxYoung via Guliver

Kazahstanski Kyzylzhar stoji na putu Osijeku prema skupini Konferencijske lige, a u rosteru je i jedan Hrvat.

Mateo Mužek ovo je ljeto stigao u Kazahstan iz slovenskog Radomlja. I prije tri godine bio je član kazahstanskog Šahter Karagandija.

“Počeo sam u Vrapču. Potom je slijedila Kustošija pa cijeli omladinski pogon koji sam proveo u Hrvatskom dragovoljcu. I onda je krenula seniorska karijera koju sam proveo u više država. Od Slovenije, Azerbajdžana, Škotske, Moldavije, Grčke i Kazahstana. Ovo ljeto sam dosta dugo čekao, stigla je ponuda Kizilžara koji igra Europu i procijenio sam da je to dobra prilika”, rekao je Mužek u intervjuu za Germanijak.

I Osijek je nepoznanica za Kazahstance…

“Da, pitaju često za neke detalje, ali mislim da su trener i njegov stručni stožer dobro izanalizirali Osijek i da tu neće biti nekih iznenađenja. Osobno imam veliki motiv jer je to klub iz moje zemlje. Bjelica i Osijek su lani u HNL-u pokazali snagu, došao im je Beljo, vraća se Lovrić. Jaka momčad.”

U jednoj stvari vidi priliku za pobjedu protiv Osijeka.

“Da, ovdje su takvi vremenski uvjeti da je umjetna trava nužnost. I da vam budem iskren, svakoj momčadi koja ne igra na takvoj podlozi treba neko vrijeme da se prilagodi. Možda je to naša prilika protiv Osijeka.”

Mužek se silno veseli i uzvratu u Gradskom vrtu.

“Doći će neki prijatelji iz Zagreba, već su se najavili. Ne znam za tatu, on će vjerojatno na more. Svjestan sam da je Osijek favorit u dvije utakmice, ali ovo je natjecanje u kojem ne prolazi uvijek onaj koji ima kvalitetniji kadar. Ako je Tobol prošao Hajduk, mislim da imamo svoje šanse protiv Osijeka“, poručio je.

Komentari

Vaš komentar