Kolarov se povlači, postaje sportski direktor i skaut

Nogomet 19. lip. 202213:31 > 13:31
Podijeli:
Marco Canoniero via Guliver Images

Srpski nogometaš Aleksandar Kolarov odlučio je završiti igračku karijeru, no to ne znači i potpuni oproštaj od nogometa...

“Oduvijek sam znao da će prije ili kasnije doći ovaj trenutak. Iako mi je žao što zatvaram jedno poglavlje svog života, zahvalan sam što sam uspio ostvariti ono što je oduvijek bio moj san”, rekao je lijevi bočni Kolarov (36) koji je protekle dvije sezone igrao za milanski Inter.

U sezoni što je tek završila, međutim, nastupio je u samo četiri utakmice.

Otkrio je čime se planira baviti nakon igračke karijere.

“Dolazim do kraja ove faze života osjećajući veliko zadovoljstvo postignutim. Nadam se da sam se svojim svakodnevnim dokazivanjem na terenu i izvan njega barem dijelom odužio ovoj divnoj igri i svima koji su me podržavali. Sada sam već usmjeren ka svom ‘drugom’ životu u svijetu nogometa. Uskoro u Nacionalnom nogometnom centru Nogometne federacije Italije u Covercianu počinjem školovanje za sportskog direktora i skauta.”

Osim u Interu, Kolarov je u karijeri igrao za Romu, Manchester City, Lazio, OFK Beograd i Čukarički, a za reprezentaciju Srbije skupio je 94 nastupa i 11 pogodaka.

“Zahvaljujem svim osobama koje su me pratile u ovom prvom dijelu moje karijere. Najprije svakom suigraču u momčadima u kojima san igrao, kao i u reprezentaciji Srbije, moje domovine, koju sam uvijek predstavljao s velikim ponosom. Zahvaljujem klubovima, predsjednicima, rukovoditeljima, trenerima i tehničkom osoblju, doktorima, ekonomima, fizioterapeutima, kao i svima onima koji su pomagali u mojoj karijeri, a vrijedno su radili iz drugog plana”, zaključio je Kolarov.