Katar prelomio: Nema kupnje piva tijekom utakmice, ali…

Podijeli:
REUTERS/Mohammed Dabbous via Guliver Images

Katar će navijačima s ulaznicama dopustiti kupnju piva na nogometnim utakmicama Svjetskog prvenstva, ali tri sata prije početka i jedan sat nakon posljednjeg zvižduka, no ne i tijekom utakmice.

Budweiser, glavni sponzor Svjetskog prvenstva s ekskluzivnim pravom prodaje piva na turniru, posluživat će pivo unutar prostora za navijače s ulaznicama koje okružuju svaki stadion, ali ne na tribinama stadiona ili u dvorani.

Ovogodišnje Svjetsko nogometno prvenstvo prvo je koje se održava u muslimanskoj zemlji sa strogom kontrolom alkohola.

“Piva će biti kada se otvore vrata, a to je tri sata prije početka utakmice. Tko god želi popiti pivo, moći će. A onda i kada izađe sa stadiona sat vremena nakon posljednjeg zvižduka”, prenosi Reuters izjavu izvora bliskog organizaciji SP-a.

Osim toga, Budweiseru će biti dopušteno posluživanje piva u dijelu glavne FIFA-ine navijačke zone u središtu Dohe od 18.30 do 01.00 svaki dan 29-dnevnog turnira, koji počinje 20. studenog, rekao je izvor.

Na prethodnim Svjetskim prvenstvima pivo se točilo u fan zonama cijeli dan.

Odluka o tome gdje i kada će se pivo prodavati navijačima sada je finalizirana, ali još se raspravlja o cijeni koju će navijači plaćati ​​za pivo, rekao je izvor.

U grupnoj fazi turnira svaki dan su na rasporedu četiri utakmice, a najranija utakmica počinje u 13 sati.

Za sada nije jasno kako će Katar riješiti problem prodaje piva prije 13 sati. Wales i Iran igraju u petak, 25. studenog, kada će se većina muslimana u Kataru okupiti u džamijama na tjednoj zajedničkoj molitvi.

Katar trenutno zahtijeva da većina trgovina i restorana u zemlji bude zatvorena tijekom molitve petkom.

Posjetitelji ne mogu unijeti alkohol u Katar, čak ni ako ga kupe u zračnoj luci, a ne mogu kupiti alkohol u jedinoj prodavaonici pića u zemlji, na periferiji Dohe. Tamo mogu kupovati samo strani državljani s dozvolama i to za kućnu potrošnju.

Posjetitelji mogu piti u nekoliko desetaka licenciranih hotela i klubova, gdje krigla piva košta 18 dolara.

Budweiser će prodavati svoje bezalkoholno pivo, Budweiser Zero, na stadionima i tribinama tijekom utakmica i na drugim mjestima za navijače, dodao je neimenovano izvor blizak organizaciji SP-a.

Komentari

Vaš komentar