Kalkulacije: Svi mogu proći, ali i ispasti

Nogomet 29. ožu. 202110:21 > 10:29
Podijeli:
REUTERS/Borut Zivulovic

Hrvatska je u nedjelju upisala prvu povijesnu pobjedu na europskim prvenstvima igrača do 21 godine te tako zadržala nadu da izbori četvrtfinale.

U 11. pokušaju napokon smo pronašli žrtvu, s 3:2 bili smo bolji od Švicaraca. Vodili smo velikih 3:0 golovima Ivanušeca, More i Vizingera, da bi nakon gola Imerija i autogola Kulenovića strahovali u posljednjim minutama za puni plijen.

U drugoj utakmici naše skupini u nedjelju Portugal je 2:0 pobijedio Englesku te je tako nakon dva kola stopostotan sa šest bodova uz gol-razliku 3:0.

Hrvatska i Švicarska su na diobi drugog mjesta uz gol identičnu gol-razliku 3:3, dok je na dnu Engleska bez bodova s 0:3 gol razlikom.

No, ništa nije riješeno, u zadnjem kolu u kojem će Hrvatska igrati protiv Engleske, a Portugal protiv Švicarske, svi mogu proći i svi mogu ispasti.

Ukoliko se zatvori krug od tri reprezentacije gleda se gol-razlika u međusobnih suretima, pa onda broj postignutih golova pojedine reprezentacije.

Hrvatska je sigurno u četvrtfinalu ako pobjedi Engleze, a Portugal ne izgubi od Švicarske.

U slučaju pobjeda Hrvatske i Švicarske svaka pobjeda Švicaraca od dva ili više golova razlike vodi i mlade Vatrene dalje. Hrvatskoj u tom slučaju jedino ne odgovara poraz Portugala u eventualnoj golijadu s najmanje pet golova.

Ako Hrvatska remizira, ispasti može samo ako Švicarska pobijedi Portugal.

Hrvatska može dalje i porazom od Engleske, no tada i Švicarska mora izgubiti od Portugala. Hrvatska je u tom krugu trenutno na plus 1, kao i Švicarska, dok je Engleska na minus jedan. Svoju šansu tu vide i Englezi.

Kombinacija je puno, a odgovor ćemo dobiti u srijedu nešto prije 20 sati kada će završiti obje utakmice.