Jovičević doveo bivšeg dinamovca: Na njega se može računati

Nogomet 20. srp 202217:41 > 17:41
Podijeli:
Šahtar Donjeck

I službeno je potvrđeno da je u Šahtar Donjeck kod trenera Igora Jovičevića došao Hrvat Neven Đurasek.

Jovičević je za službene stranice ukrajinskog kluba govorio o Đuraseku.

“On je vrlo zrela osoba za svoje godine, emocionalno stabilan, može pokazati svoje najbolje kvalitete u teškim uvjetima. Kada se ishod utakmice odlučuje na nogometnom terenu, on može preuzeti inicijativu i malo uozbiljiti momčad. Svoju zrelost, smirenost i racionalnost Neven je izvan terena pokazao i kad smo bili u zemlji u prvim danima ruske agresije na Ukrajinu. To pokazuje da se na njega kao osobu može računati. I kao igrača ga poznajem dugo jer smo neko vrijeme bili u rezervnoj momčadi zagrebačkog Dinama. Neven je tada trenirao blendirano, navikavajući se na prvu momčad u kojoj je konkurencija uvijek velika, a igrači jaki. Praksu je dobivao u pričuvnoj momčadi, a zatim je nakon nekoliko posudbi došao do gotovo 100 nastupa u prvoj ligi, što je izvanredan rekord. Njegova karijera u Dnjipru-1 također je bila uspješna, Neven je pokazao cijeloj Ukrajini da smo dobili dobrog igrača. Vjerujem da je Neven jedan od najboljih igrača UPL-a na svojoj poziciji.”

Je li Jovičević utjecao na odluku Đuraseka?

“Njegovi atributi odgovaraju mom modelu igre. Koristan je u izgradnji napada, jer je kao igrač jak na lopti, dobro zauzima pozicije i može brzo i ispravno donositi odluke. Neven je također oštar i dinamičan s lopte, zna ‘gristi’, također Đurasek je timski igrač. U ovom Šahtaru Neven će uvijek biti uključen u rotaciju i donositi puno koristi.”

Kako će Đurasek biti najkorisniji?

“Ima sjajnu viziju terena, visoku inteligenciju i dobro radi s loptom. Nema veliki ego, odnosno ako ne uđe u momčad, radit će isto kao kad uđe u početnih 11. Dobili smo jako dobrog igrača koji će unijeti dosta raznolikosti u igru jer može igrati kao broj osam i lijevo i desno. U utakmici protiv Chornomeretsa, ako se sjećate, koristio sam ga kao krilo zadnjih 20 minuta i zaradio je jedanaesterac. Treneru je puno lakše raditi kad nogometaš ima inteligenciju.”

Komentari

Vaš komentar