Ronaldo: Bio bih bolji od Messija da igramo zajedno

Izjava 13. pro. 201613:38 > 13:42
Podijeli:
getty images/david ramos

U razgovoru za France Football, Cristiano Ronaldo je izjavio da vjeruje da bi on osvojio više zlatnih lopti kada bi on i Lionel Messi igrali u istoj momčadi. Svog rivala opisao je kao "sjajnog igrača". Svjestan da stari, Portugalac kaže da je to normalan proces u životu običnog čovjeka.

Ronaldo je u izboru imao 745 glasova, 400 više od Messija, u izboru France Footballa koji ove godine nagradu dodjeljuje samostalno, bez podrške FIFA-e.

Odgovor na pitanje da li bi osvojio više nagrada od Argentinca kada bi igrali u istoj momčadi počeo je sa “Ne znam”.

“”Bilo bi interesantno kada bismo nas dvojica igrali u istoj momčadi. Mislim da sjajni igrači treba da igraju zajedno. Mislim da, kada bismo igrali u istoj momčadi, ja bih imao više Zlatnih lopti, ali ni on ne bi puno zaostajao”, malo je promijenio odgovor Ronaldo.

“Svima je jasno da je Messi sjajan igrač. Pet puta je dobio Zlatnu loptu”, rekao je Ronaldo koji kaže da je moguće da se sljedeće godine izjednači sa Messijem, po broju ovih priznanja.

” Svakako ću pokušati, kao i uvijek, biti u konkurenciji, ali moj trenutni cilj je trofej na Svjetskom klupskom prvenstvu. Nakon toga koncentriram se na osvajanje titule u Španjolskoj. To je pehar koji svi u Realu žele da osvoje. A ako bi bilo moguće još uz to da osvojimo i Ligu prvaka i slavimo u Kupu kralja to bi bilo idealno. Uvijek želim da osvojim sve”, rekao je Portugalac.

Ronaldo je svjestan da je nemoguće uvijek i u svakoj utakmici biti u najboljoj formi čak i za mlađe igrače i kaže da bi pristao i na to da promijeni poziciju ukoliko bi na nekom drugom mjestu u momčadi bio efektniji i korisniji.

“Zašto da ne? To je nešto o čemu vrijedi razmišljati. Ja sam spreman da prihvatim činjenicu da se sa godinama mnoge stvari mjenjaju. Nije moj jedini cilj da dobijem nagrade i priznanja. Osnovno mi je da igram nogomet, da treniram dok god mogu. Kada ne budem osjećao želju da treniram i igram, prestati ću to da radim. Sve u životu ima početak i kraj, a u nogometu je to još dodatno izraženo. Znam da će doći vrijeme kada više neću moći da postignem 50 golova u sezoni ili da osvojim Zlatnu loptu. Ili da za nju čak budem i nominiran. Sve je to normalan proces. Ne znam da li ću biti među nominiranima za dvije ili tri godine, ali se svakako nadam da hoću”, kaže Cristijano Ronaldo.