‘Ispucao sam kredite, Bjelicu i suce neću više komentirati’

Hrvatska 20. srp 202212:02 > 12:05
Podijeli:
HNK Gorica

Dosta je prašine podigao prvi čovjek Gorice Nenad Črnko nakon poraza 1:2 u Osijeku izjavama o suđenju.

“Ako su one prijetnje Nenada Bjelice sucima u izjavama prije sezone urodile plodom tako da se događa ovakvo suđenje, to nikako nije dobro, čak je malo i žalosno. Ne želim vjerovati u to jer bi to bilo poražavajuće. Nemam problem reći da je Osijek po posjedu, udarcima na gol i ostalim statističkim elementima zaslužio pobjedu, ali činjenica je da je Gorica oštećena u ključnim dijelovima utakmice i da je ta pobjeda Osijeka došla na prljav način. U prijevodu, sve situacije koje su u utakmici bile ‘li-la’, apsolutno sve su otišle na ‘li’, na stranu Osijeka”, grmio je Črnko, inače potpredsjednik HNS-a, nakon utakmice u razgovoru za Večernji list.

Na njegov istup oštro je reagirao i trener Osijeka Nenad Bjelica.

“Promijenit ću taktiku jer jednostavno ti ljudi zaslužuju odgovor. Ponukan izjavama gospodina Črnka želim izraziti veliko razočarenje što jedan čelnik HNS-a nakon prve utakmice na ovaj način proziva mene i moj klub. On je jedan, a takvih ima puno, koji su na čelu HNS-a i hrvatskih nogometnih klubova, a koji svojim neprimjernim ponašanjem iz godine u godinu omalovažavaju i psuju Nenada Bjelicu i pokušavaju ga diskreditirati na bilo koji način”, odgovorio je između ostalog Bjelica.

Nekoliko dana kasnije Črnko priznaje da je pretjerao.

“Ponekad čovjek u trenutku kad je vruć, a mediji te zovu, ne može ne reagirati, ali poštujem to da kao osoba koja je na funkciji dopredsjednika u HNS-u ne bih trebao takve stvari komentirati. Neću to viče raditi. Eto, ja jednom godišnje to napravim, sam sebi sam sada rekao da sam ispucao sve kredite za ovu sezonu. Nisam tip koji će lajati stalno”, rekao je za Sportske novosti Črnko pa dodao:

“Dao sam podršku Komisiji nogometnih sudaca, dajem je i dalje i neću zbog pogreške sudaca u Osijeku tražiti bilo čiju odgovornost. To su situacije koje se dogode i gotovo. Ima pogrešaka i u drugim ligama… No, o suđenju više nemam komentara, kao niti o izjavama Bjelice. Dogodi li se da bude potrebno bilo što komunicirati prema javnosti, u ime Gorice to će činiti Matija Dvorneković, koji je zadužen za sportski sektor.”