Toplak: Neće nas biti lako pobijediti

Hrvatska 14. srp 202218:03 > 18:04
Podijeli:
HNK Gorica

Uoči prvog nastupa u novoj sezoni SuperSport HNL-a trener Gorice Samir Toplak i predsjednik Nenad Črnko stigli su pred medije...

U prvom kolu Gorica gostuje kod Osijeka u subotu 16. srpnja od 19 sati. U najavi je trener Velikogoričana Samir Toplak rekao:

Bitno mi je da smo ostavili vrlo dobar, mlad kostur igrača za koje vjerujem da će još napredovati i da će svoje prezentacije podići na višu stepenicu. Na njima je da ne padnu pod pritisak već da ono što radimo pokažu na terenu. Očekujem da će Gorica biti ekipa koju će biti teško pobijediti ove sezone, koja ima taktičku disciplinu i u napadu i obrani. Naše slabije strane ćemo pokušati sakriti, a one dobre ćemo potencirati.”

Prvi čovjek kluba Nenad Črnko prokomentirao je prošlu sezonu.

“Zadovoljni smo rezultatom koji smo ostvarili u sezoni iza nas, iako znamo da smo u nekim trenucima mogli i više. Međutim, imali smo pet mladih reprezentativaca Hrvatske i mogu reći da je Gorica klub koji u tom segmentu sigurno daje doprinos u razvoju mladih igrača u hrvatskom nogometu. Sa stručnim stožerom smo odradili komunikaciju vezanu uz kadar seniorske momčadi za novu sezonu, posebice onog dijela koje nismo vidjeli dugoročno.”

Ovog ljeta bilo je prometno u oba smjera kluba.

Svi odlasci osim Kotarskog i Babeca su bili planirani, to su bili igrači koji su imali manju minutažu i manji doprinos unutar toga pa smatram da je normalno da se s financijske strane oslobađamo određenog dijela rashoda u klubu, a dovođenjem novih igrača orijentirali smo se na spoj mladosti i iskustva”, rekao je Črnko.

Za Goricu cilj u novoj sezoni ostaje isti.

“Borimo se za prvih pet pozicija jer Gorica još nije na toj razini da možemo najaviti ravnopravnu borbu s Dinamom, Hajdukom, Osijekom i Rijekom, međutim možemo se svrstati vrlo blizu te razine i čekat ćemo njihove pogreške. Ako ih u tijeku sezone bude, vrlo rado ćemo se uključiti u borbu za nešto više od prvih pet pozicija na tablici. Prvi korak je izbjeći pritisak borbe za opstanak, a u drugom koraku onda možemo gledati rezultat i razvoj mladih igrača”, naglasio je Črnko.

Komentari

Vaš komentar