Tomić: Imali smo jasnu viziju, zaustaviti Osijek na bokovima

Hrvatska 25. tra. 202121:24
Podijeli:
Petter Arvidson / BILDBYRAN / kod PA

Trener Rijeke Goran Tomić otkrio je kako je zaustavio Osijek u prvenstvenoj utakmici koja je završila bez pogodaka.

“Jedna prava muška i ratnička utakmica, točno onakva kakvu smo i očekivali. Čestitam igračima na silnom uloženom trudu i na zalaganju. Ovo su utakmice kada odlučuje neki detalj – prekid, kiks obrane ili nešto slično. Mi smo imali najveću priliku koju je moguće imati, jedanaesterac. Šteta što je nismo iskoristili, bilo bi stvarno lijepo da nas je tim golom i pobjedom lopta nagradila za trud i igru”, započeo je Tomić.

Tomić se danas taktički prilagodio Osijeku. Promijenio je formaciju iz uobičajenog sustava s četiri igrača u zadnjoj liniji u sustav s tri igrača u zadnjoj liniji.

“Išli smo s time jer Osijek s Bočkajem i Silvom ima te jake bokove i stvarno opasne ubačaje koji idu na Miereza, a on je vrhunski u igri glavom. Ideja je bila pritiskom na bokovima neutralizirati njihove bočne igrače. Kad su oni prešli na igru s četiri iza, onda smo im odgovorili na isti način. Bila je ovo dosta naglašeno ‘taktička utakmica’, ali mene više od taktičke discipline vesele energija i trud koje su moji igrači demonstrirali na Rujevici protiv jednog jakog Osijeka”, objasnio je.

Komentari

Vaš komentar