Tomašević: Stadion Maksimir treba srušiti

Hrvatska 4. ruj 202216:22 > 16:231 komentar
Podijeli:
Guliver Image

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević u emisiji Nedjeljom u 2 progovorio je o stadionu Maksimir.

“Počinje sljedeći tjedan Liga prvaka, Dinamo će ugostiti Chelsea na Maksimiru i meni je iskreno neugodno kako taj stadion izgleda. Neugodno mi je što je u 20 godina ulupano 800 milijuna kuna u navodnu obnovu stadiona, a on ovako izgleda. Za te novce mogla su se napraviti dva stadiona”, rekao je Tomašević pa nastavio:

“Na tom mjestu treba srušiti ono što je izgrađeno i izgraditi novi stadion. Moramo s Dinamom naći zajednički jezik oko toga. Jednom mjesečno se nalazim s čelnicima kluba i razgovaramo o svemu pa i o tome gdje će Dinamo imati zamjenski stadion kada se ovaj sruši. Razgovaramo i o kampu hrvatske nogometne reprezentacije i o Dinamovoj školi vezano uz Veslačku.”

Priznao je da mu je rješavanje pitanja maksimirskog stadiona bitno i iz osobnih razloga.

“Maksimir je najvrijednije zemljište koje Grad Zagreb ima i ono pozitivno u svim tim pregovorima je što nismo izgubili vrijeme. Maksimir nije imovinski-pravno riješeno zemljište. Ulupano je u njega 800 milijuna kuna u obnovu, a da nisu riješili imovinsko-pravno zemljište. Postoji dobra volja i s crkvom rješavamo tu situaciju te ćemo, nadam se, već idući tjedan imati bitne pomake. Bitno mi je to kao gradonačelniku i osobno mi je bitno jer sam i sam devedesetih dolazio na južnu tribinu kao Bad Blue Boys.”

Komentari

Vaš komentar