Strahonja o dvoboju na Rujevici: Batinić je oštetio Hajduk

Hrvatska 1. ožu. 202121:10
Podijeli:
Izvor: (Photo by Dennis Grombkowski/Bongarts/Getty Images)

Puno prašine diglo se nakon utakmice na Rujevici između Rijeke i Hajduka koju su Splaćni dobili s minimalnih 1:0.

Nakon utakmice pričalo se o sporne dvije situacije koje je sudac Damir Batinić dosudio u korist Rijeke, a sve je prokomentirao sudački ekspert HRT-a Marijo Strahonja u emisiji Stadion.

Prva sporna situacija se dogodila u 43. minuti. Golman Rijeke Nevistić je jedan ubačaj ispustio iz ruku, a na loptu je natrčao Umut Nayir i zabio pogodak. Damir Batinić poništio ga je zbog navodnog kontakta Livaje s vratarom Rijeke, no mnogi tvrde da intenzitet kontakta nije bio dovoljan za prekršaj.

Druga sporna situacija je ona iz sudačke nadoknade drugog poluvremena. Prvo je Dolček igrao rukom nakon Murićevog ubačaja, da bi zatim Murić pao nakon duela s Atanasovom. Damir Batinić pokazao je na bijelu točku, a VAR je potvrdio njegovu odluku. Srećom po Hajduk, Kalinić je obranio kazneni udarac Andrijaševiću.

”Osobno bih priznao ovaj gol jer je vidljivo da je Nevistiću lopta ispala i da je ni u jednom trenutku nije kontrolirao. Batinić se u ovom trenutku očito čvrsto držao slova na papiru, odnosno pravila da je svaki kontakt igrača i vratara u pet metara faul na golmanu. VAR soba se nije oglasila jer je sudac koji je gledao snimku vidio kontakt i tehnički poštovao je pravila. Iako, mislim da bi bilo bolje da je Batinić priznao ovaj gol”, kazao je Strahonja, a onda je na red došao trenutak iz sudačke nadoknade” – rekao je Strahonja, a onda se dotaknuo situacije iz sudačke nadoknade:

Ruka nije sporna jer je jasno da je položaj ruke bio ispravan i Batinić nije zbog toga sudio kazneni udarac. Kod kontakta vidimo da je i njegova prva impresija bila da faula nema i tek je nakon par sekundi svirao penal, nakon što mu je pomoćni sudac javio da je bio faul. Batinić je i ovaj put pogriješio jer se vidi da intenzitet kontakta nije bio dovoljan za najstrožu kaznu. Također, Batinić je ovaj put mogao i provjeriti snimku jer je odluku donio nakon intervencije pomoćnika. Ne znam zašto to nije tražio” – zaključio je.