Stipić: ‘Biti simpatičan u nogometu znači biti neuspješan’

Hrvatska 8. velj. 202112:24
Podijeli:
tomislav stipić
Izvor: Deniz Calagan/Bongarts/Getty Images

Zanimljivo je govorio Tomislav Stipić uoči dvoboja s HNK Goricom

Nogometaši Slaven Belupa danas će od 18 sati na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek–Apaš ugostiti Goricu. Utakmica s trenutno trećeplasiranom momčadi prvenstva igrat će se u sklopu 20. kola Hrvatski Telekom Prve lige, a najavio ju je trener Tomislav Stipić.

“Nogometni klub Gorica danas je moderna i inovativna organizacija. Shvatili su da biti cool znači biti uspješan, da se u nogometu ne živi od tradicije. Uklonili su sve konzervativne prepreke i predrasude, dali dom različitim kulturama i nacijama i tako si stvorili zavidan identitet u vrhu hrvatskog nogometa. Promijenili su trenera, jer smo svi mi prolazni putnici, ali su zadržali strukturu na i izvan terena. Čestitam im na do sada ostvarenom uspjehu.”

Koprivničku momčad čeka teška utakmica protiv momčadi s kojom ove sezone ima omjer 1:1.

“Mi se borimo za ostanak, a Gorica za Europu i to će se vidjeti na terenu jer je nogomet pravedan. Svi smo vidjeli u Osijeku da smo po igri bili tako blizu, a po rezultatu tako daleko. Biti simpatičan u nogometu znači biti neuspješan. To je timski sport i mi smo jaki koliko nam je jaka najslabija karika u momčadi. Moramo biti otporniji na pritisak kada se utakmica lomi te energijom i stavom moramo živjeti za pobjedu. Naše misli idu u tom smjeru, to su karakteristike i vrline koje nam mogu pomoći da dođemo do našeg cilja protiv Gorice”, kaže Stipić.

Komentari

Vaš komentar