Šikić za SK: Za nešto više vam treba neki Livaja, Drmić,…

Hrvatska 15. srp 20229:00 > 11:02
Podijeli:
NK Lokomotiva

Prošle sezone Lokomotiva je zauzela peto mjesto u HNL-u. Kakva će biti nova sezona za njih u SupeSport 1. HNL i kakvi su ciljevi kluba najavio je direktor Lokosa Božidar Šikić u razgovoru za Sport Klub.

Prije početka nove sezone Lokomotiva je doživjela ogroman udarac ostavši bez Lukasa Kačavende koji je slomio prednje križne ligamente desnog koljena te će propustiti veći dio sezone, ako ne i cijelu. Kačavenda je bio tražena roba ovo ljeto, pa smo upitali Šikića kako je mladi nogometaš i planira li se kakva zamjena za njega…

“Kačavenda da je zdrav otišao bi sigurno iz Lokomotive, to je veliki financijski udarac za nas. Sad se moramo na to naviknuti da neće biti u momčadi. Normalno da ima zamjena, vidit ćete sve u novoj sezoni ha-ha, hoće li se igrati drukčije itd. Bez svakog se može i mora.”

Lokosi su odigrali šest pripremnih utakmica, dvije pobjede protiv Gorice i škotskog Queen’s Parka, remi protiv Celja, ali i tri zadnja poraza protiv nizozemskih klubova G.A. Eaglesa i Ajaxa te izraelskog Maccabija iz Tel Aviva.

“Prije svega, to su prijateljske utakmice. Tu se ne gleda rezultat, nitko tko je pametan u klubu ne gleda to tako. Možda su ove zadnje tri utakmice bile malo prejake, jer su to objektivno gledajući, ekstra jake momčadi i možda su to prejake utakmice za uigravanje, pa samim time dođe i malo lošiji rezultat. Ako tražite rezultat u pripremama, sigurno ga nećete imati ni nakon toga.”

Prošle sezone momčad je završila na petom mjestu, kakve su ambicije za ovu sezonu?

“Uvijek je naš cilj gornji dio tablice, sad sve ovisi o ekipama koje su financijski moćnije od nas te na koji način će one ući u priču. Ako će netko kiksati, a mi budemo još malo bolji nego prošle godine, ‘pofajtat’ ćemo se sa svima za ulazak u Europu ili nešto više.”

Može li Lokomotiva, da se tako izrazim, preskočiti nekoga iz velike četvorke iz prošle sezone (Dinamo, Hajduk, Osijek i Rijeka) i napraviti veći iskorak?

“Ta četvorka su trenutno momčadi koje najbolje financijski stoje i teško je da mi s njima možemo u koštac, zato jer uvijek imaju stariju i iskusnu ekipu, a mi živimo od prozivoda koji su naši igrači i uvijek prodajemo najbolje. Lokomotiva je kroz prošlu sezonu dokazala da je s najjačima bila odlična, dapače, bila je ravnopravna, svima je uzela ponešto bodova. Prema tome, Lokomotiva će to uvijek raditi, e sad, za nešto više bi trebao neki Drmić, neki Livaja, neki Petković itd., od svih njih ti treba ponešto za vrh. Mi manji klubovi si to ne možemo priuštiti jer nemamo novaca. Ali da se s njima možemo uvijek boriti, to naravno.”

Nova sezona, i odmah Dinamo na startu, namučili ste ih prošle sezone, može li tako biti i danas?

“Gledajte, to više zavisi o Dinamu, nego o nama. Kad je Dinamo moćan, onda im je teško uzeti bodove. Kad je Dinamo malo slabiji, kad smo mi koncentrirani, onda se može nešto. Ali kad su oni jaki, kažem, teško im je parirati.”

Težak raspored čeka Lokose na početku, sutra Dinamo, idući vikend s Osijekom, pa Šibenik, Rijeka?

“Sa svima se mora igrati. Forma će doći prije ili poslije, bodovi će se negdje uzeti. Nikad ne znate gdje ćete dobiti ili izgubiti bodove. Nekad dobijete Dinamo, pa izgubite od Šibenika, nekad dobijete Šibenik, pa vas dobije Istra.”

I za kraj, možda nekakvu vašu prognozu HNL-a, hoće li stvari na vrhu ostati više-manje slične kao i prošle sezone ili?

“Vjerojatno, tu su Dinamo i Hajduk dva najjača kluba, osobno mislim da je Dinamo najjači. Ali Hajduk je vrlo ozbiljan i tu će biti najveća borba. A za ovo drugo ćemo vidjeti kako će biti i kako će se stvari odvijati u sezoni.”

 

Komentari

Vaš komentar