‘Šest dana u Hajduku kao šest mjeseci u drugu klubu’

Hrvatska 15. lis. 202111:30 > 11:31
Podijeli:
Guliver Image

Trener Hajduka Jens Gustafsson danas slavi 43. rođendan, a na Poljudu je najavio dalmatinski derbi protiv Šibenika na Šubićevcu koji se igra u nedjelju od 17.30 sati.

“Ovo je veliki dan za mene. S vremenom postaješ sve stariji. Ovdje sam 140 dana i to je dugo vremena u Hajduku. Mogu reći da je, s obzirom na ono s čime se suočavate u Hajduku, šest dana ovdje kao šest mjeseci u nekom drugu klubu. Ovdje se puno toga događa i mislim da svi rade dobar posao i da se klub kreće u dobrom smjeru”, u uvodu je rekao Gustafsson koji se potom osvrnuo na stanje u momčadi.

“Znate da imamo tešku situaciju zbog ozljeda, ali to se uvijek događa u nogometu. Imamo nekoliko ozbiljnih ozljeda, Posavec, Eduok i Čuić će izbivati dugo vremena i to je uvijek trauma za igrače. Onda imamo nekoliko igrača koji će kraće izbivati, a imamo i Marka koji ne može igrati protiv Šibenika zbog kartona. Ali obećavam vam da će svi oni koji u nedjelju budu na terenu učiniti sve kako bi pokazali da možemo pobjeđivati i bez Livaje.”

Otkrio je potom švedski novinar čime nije bio zadovoljan u posljednjim utakmicama.

“Nisam zadovoljan brojem stvorenih šansi i to se mora promijeniti. Moramo biti odlučniji i hrabriji u napadu. U Zadru smo odigrali dobru utakmicu i to nije bilo lako, jer se nije radilo o tri boda, već o utakmici u kojoj je bilo važno da budeš što bolji. To pokazuje profesionalnost. Siguran sam da će utakmica u nedjelju biti drugačija nego protiv Osijeka. Bit će promjena u stilu igre, jer trebamo biti bolji nego u prošle dvije utakmice.”

Otkrio je Gustafsson kako sigurno neće biti ni Krovinovića ni Vukovića, a opet će morati pokazati da mogu bez Livaje.

“Nijedna momčad na svijetu ne smije ovisiti i samo jednom igraču ako želi biti uspješna te moramo pokazati da možemo igrati i bez njega. Sto posto sam siguran da su igrači spremni.”

Komentari

Vaš komentar