‘Pokažimo da smo strastvena, ali i kulturna sredina’

Hrvatska 12. kol 202219:33 > 19:57
Podijeli:
jakobusic i nikolicius
jakobusic i nikolicius

Lukša Jakobušić obratio se navijačima Hajduka nastavno na kaznu UEFA-e.

Hajduk je danas kažnjen zbog rasističkog skandiranja dijela navijača u prvoj utakmici 3. pretkola Konferencijske lige protiv portugalske Vitorije SC za uzvratnu utakmicu play-offa protiv Villarreala na Poljudu (četvrtak, 25. klovoza u 21 sat) morati će zatvoriti sektore s ukupno najmanje 3000 sjedećih mjesta.

Osim toga, klub treba platiti kaznu od 23.000 eura zbog, među ostalim, blokiranih evakuacijskih prolaza na tribinama. Klub na ovu odluku nema pravo žalbe UEFA-i.

Osvrnuo se na to i predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić koji se obratio navijačima.

“Dragi hajdukovci, dragi navijači, kraj prošle sezone obilježilo je zajedništvo, vjerovanje i fokus. Sve to donijelo nam je uspjeh, trofej. Početkom ove sezone nastavili smo s uspjesima. Nema tog rekorda koje s navijačke strane nismo oborili. To je naša najveća snaga, snaga ovog kluba i po čemu smo posebni. Naše utakmice su mjesto emocija za cijellu obitelj. Pokazali smo našoj djeci kako se voli ovaj klub bez vrijeđanja. Razumijem nezadovoljstvo nekim odlukama, odnosno događanjima na terenu. Međutim, to ne znači da je način iskazivanja nezadovoljstva prihvatljiv na zadnjoj utakmici. Mi smo Hrvati i Europljani Ako želimo da Hajduk igra u Europi, pokažimo da smo strastvena, ali i kulturna sredina. Ne dozvolimo da naš klub ima negativnu percepciju u Europi. Suzdržimo se od bilo kakvih oblika nasilja. Koliko vama treba Hajduk, toliko Hajduk treba vas”, rekao je Jakobušić u obraćanju.

Komentari

Vaš komentar