Ostaje li Čačić na klupi Dinama?

Hrvatska 22. svi 202210:47 > 12:04
Podijeli:
Guliver Images

Dinamo je u subotnjem derbiju s 3:1 svladao Hajduk i tako je na najbolji mogući način okončao turbulentnu sezonu.

Sezonu koja je rezultatski bila vrlo dobra, no igrački to može/mora puno bolje.

Puno je bilo lutanja po pitanju izbora trenera, dovođenja igrača… Ipak, sve će se to ‘gurnuti pod tepih‘ jer je Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske.

Ispadanje u Kupu? Nema veze. Ispadanje od Šerifa na korak do Lige prvaka? Nema veze. Ono najvažnije Dinamovi nogometaši osigurali su još na Šubićevcu prošlog tjedna.

A sada slijedi ono što će uvelike odrediti nadolazeću sezonu – izbor trenera.

Ante Čačić doveden je samo kao privremeno rješenje, no ne bi bilo prvi put da privremeno rješenje postane dugoročno. Ante je u pet utakmica na klupi Modrih uknjižio četiri pobjede (Gorica, Osijek, Šibenik, Hajduk) i jedan remi (Lokomotiva). Dakle, odradio je sve što se od njega očekivalo i vrlo vjerojatno se prometnuo u glavnog kandidata da povede Modre u nove izazove.

Kao potencijalni kandidati za užarenu klupu Dinama spominju se i Goran Tomić i Sergej Jakirović, a nezaobilazna su imena Bišćana, Keka i Halilhodžića kada god aktualni prvaci Hrvatske traže trenera.

Posljednjih se dana pojavila informacija da bi na klupu Modrih mogao zasjesti i Slovenac Darko Milanič koji je sa svojim suradnicima došao pogledati derbi. Inače, Milanič se spominjao zimus spominjao kao trener koji će u Dinamo doći u paru sa sportskim direktorom Zlatkom Zahovičem. Ipak, Zahovič je otpao iz kombinacija, a kao sportski direktor sada se spominje Tomo Butina.

Koliko ima istine u tome, teško je reći. No, sasvim je jasno da nas očekuje zanimljivo ljeto kada je Dinamo u pitanju…

Komentari

Vaš komentar