‘Očekujem da se u novoj sezoni o sucima na kraju ne priča’

Hrvatska 22. lip. 202220:50 > 20:53
Podijeli:
HNS

Puno su posla imali suci u protekloj sezoni u HNL-a, a Bruno Marić otkrio je li zadovoljan suđenjem.

U razgovoru za Sportske novosti glavni čovjek Komisije nogometnih sudaca je otkrio je li zadovoljan suđenjem u protekloj sezoni.

“S obzirom na to da je ovo bila uistinu posebna sezona, sezona u kojoj se do pretposljednjeg kola nije znalo tko će biti prvak, izražavam zadovoljstvo. Ta bitka za naslov prvaka vodila se tijekom cijelog prvenstva između četiri kluba. To je svakako posebnost, a samim time i veliki izazov za sudačku organizaciju. Hvala sucima jer se o njima ne priča nakon sezone. U tome se ustvari krije naša najveća pobjeda. U nastavku moramo raditi na minimaliziranju pogrešaka u kaznenom prostoru, moramo iskorijeniti grubu igru. Ali, oko toga moramo s klubovima raditi na edukaciji. Dakle, prevenciji najgrubljih startova. Toga nije bio puno, ali želimo u tome biti potpuno uspješni”, otkrio je Marić pa se dotaknuo nove sezone:

“Od sljedeće sezone očekujem da budemo još bolji. To je onako najkomforniji odgovor. Ali, iskreno, od sljedeće sezone očekujem da se o sucima na kraju niti ne priča.”

VAR je također bio tema…

“VAR je blagoslov za suce, tako sada govorim svima! Ako analiziramo koliko je dobrih stvari VAR donio, koliko je čistih i očitih pogrešaka ispravio, onda mogu samo reći da je VAR najveći dobitak za nogomet u posljednje vrijeme!  Očekujem da se iz sezone u sezonu poboljšavamo, očekujem da prvenstveno popravimo brzinu pregleda snimki, ali i da smanjimo preglede situacija koje nisu predviđene za pregledavanje. Statistika nam ide u prilog i mi smo po svemu u vrhu nogometnog suđenja kada je VAR u pitanju. To nas veseli, ali nas obvezuje da budemo još bolji jer kao servis nogometa moramo biti maksimalno učinkoviti.”

Komentari

Vaš komentar