Nikoličius: Jakobušiću sam ponudio svoju ostavku

Hrvatska 19. ruj 202219:40 > 19:41
Podijeli:
jakobusic i nikolicius
jakobusic i nikolicius

Sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius otkrio je da je ponudio ostavku u Hajduku.

Osvrnuo se na otkaz Valdasu Dambrauskasu.

“Želim prije svega zahvaliti Valdasu. Ostavio je trag u klubu. Napravio je jako dobre stvari prošle sezone, kada je stigao u Hajduk nakon Jensa Gustafssona. Cilj nam je bio boriti se za trofeje. Sada je došlo do raskida suradnje koji želim pojasniti.

Valdas je na moj prijedlog doveden u klub, kao što je i na moj prijedlog s njim raskinuta suradnja. To je bila najteža odluka za mene, prije Hajduka smo surađivali u dva kluba i jako se dobro poznajemo. Da je on ostao, mogao sam se skrivati iza njega, ali želim naglasiti da su nam Hajduk i njegovi ciljevi na prvom mjestu. U tom kontekstu smo donijeli tu tešku odluku.

U subotu nakon utakmice sa Šibenikom imao sam sastanak s Lukšom Jakobušićem na kojem sam preuzeo odgovornost na sebe. Rekao sam mu da smatram da stvari ne idu u dobrom smjeru i dao svoj mandat na raspolaganje. Hijerarhija je kod nas jasno posložena i predsjednik je to odbio.

Vidim da puno ljudi zaziva kontinuitet. Ne želimo kontinuitet zbog kontinuiteta. U nogometu nekada treba donijeti teške odluke. Ova sezona nije bila kao prijašnja. Naša očekivanja nisu ispunjena i nismo vidjeli napredak. Predsjednik je također rekao da nije bilo energije i atmosfere u kojoj želimo vidjeti Hajduk. Od početka priprema stvari nisu izgledale dobro”, rekao je u intervjuu za Index.

Što mu je rekao Jakobušić na sastanku?

“Nakon što sam mu ponudio ostavku, rekao sam da sam spreman otići isti dan jer ne mislim da klub ide u dobrom smjeru. On je rekao da u tome ne vidi moju krivicu i da u mene ima povjerenja. Dok je tako, ja želim biti tu. Volim ovaj klub i ljude ovdje. Neupitno smo napredovali od trenutka kada sam došao.”

Komentari

Vaš komentar