Lozo za SK: Hajduk ima ozbiljan problem

Hrvatska 14. srp 202218:28 > 19:21
Podijeli:
LUDVIG THUNMAN

Hajduk ima dovoljan kadar, sad je druga stvar je li taj fond igrača, odnosno njihova kvaliteta, mogu garantirati borbu za trofeje.

Marko Lozo, nekadašnji trener Hajduka, s posebnom pozornošću prati sva zbivanja u domaćem nogometu. Nakon dvoboja u SuperSport Superkupu potražili smo prve dojmove o Hajduku.

“Prvo poluvrijeme prolazna, drugo negativna ocjena. Vidi se da je Dinamo snažniji, širi nogometni kadar i pojedinačna kvaliteta je na strani zagrebačke momčadi. Ali i u takvoj utakmici Hajduk je u sredini u prvom poluvremenu bio vrlo dobar, te na lijevoj strani napada gdje je igrao Biuk. Bilo je i prigoda, smislenih akcija”,  počeo je Marko Lozo.

Zanima nas kako ste vi vidjeli dosadašnji rad trenera Valdasa Dambrauskasa?

“Vidi se da ta momčad ima i glavu i rep. I filozofiju igre. Gledano taktički, Litavac je pokazao da zna svoj posao, složio je igru prema nekim svojim idejama. Svakako već ima tu neke nove prepoznatljivosti Hajduka. Vidi se to u defenzivi kada Vuković, Grgić i Fossati dobro i kvalitetno zatvaraju i omogućuju da se igra i agresivno i ofenzivno.”

Dojma smo da Dambaruskas nema dovoljno širok kadar.

“Mislim da tu niste u pravu. Dovoljan kadar ima, sad je druga stvar je li taj fond igrača, odnosno njihova kvaliteta mogu garantirati borbu za trofeje. Mlakar je dolaskom Kalinića nestao. Treba vidjeti može li ga Valdas probuditi. Pa onda su tu Kačaniklić, Diamantakos i Eduok. To su sve igrači koji moraš puno platiti, a oni nemaju minutažu. Znači ili ćeš ih dovesti u stanje da igraju i budu konkurentni, ako to nisu u stanju, e onda nisu za Hajduk i onda tu nastaje ozbiljan problem i za klub, ali i rukovodstvo. Dakle, jednostavno, Valdas tu mora donijeti važne odluke.”

I sa spomenutim imenima, mislim da Hajduku treba još pojačanja.

“Svakako da bi im dobro došao još jedan stoper i po meni krilni napadač ili napadač ako Mlakar nije taj, te igrač u veznoj liniji. Vidite da se ozlijedio Kalinić, dobro tu može otići Livaja u vrh napada, ali ponovno nedostaje klasa.”

Biuk i Sahiti su igrači budućnosti. Da li ih treba forsirati?

“Svakako su potencijal, mladi su. Treba s njima imati strpljenja, ali i imati hrabrosti ih stavljati u igru, te iskoristiti njihove potencijale u okomitoj igri.”

Komentari

Vaš komentar