Lončarević za SK: Tek tada možemo reći da HNL ojačava

Hrvatska 25. svi 202211:35 > 11:36
Podijeli:
Guliver Images

Pitanje koje se postavlja nakon završetka HNL-a i Dinamova osvajanja naslova prvaka Hrvatske po 23. put jest tko će biti trener maksimirskog kluba. Zadnje informacije su da će to ostati Ante Čačić, a spominjala su se i neka druga imena.

Čačić je obavio posao zbog kojeg je došao. Podigao je trofej s Plavima na kraju sezone na Maksimiru nakon derbija s Hajdukom. I taj je derbi Čačić dobio 3:1, bila je to prva pobjeda Dinama u vječnom derbiju ove sezone.

Prekaljeni nogometni stručnjak Ilija Lončarević koji je svojedobno vodio Osijek i Dinamo, a sada je voditelj Škole nogometa u Slaven Belupu, dao je svoj komentar za Sport Klub oko Čačića.

“Tko bi trebao biti trener Dinama će odlučiti gospoda u Dinamu. To su nezahvalne priče, bi li trebao sadašnji trener Ante Čačić ili netko drugi doći. Što se tiče Čačića, on je napravio posao za koji je angažiran, a hoće li ostati ovisi o tome želi li to i hoće li mu klub dati ponudu. Po tome kako je završio sezonu je zaslužio neku ponudu, to je sigurno, a ima li klub u glavi neki drugi plan i posao to je pitanje za njih. Dinamo neće dovesti nekog trenera koji nema ‘background’ da bi mogao biti trener Dinama.”

Guliver Image

Lončarević kaže da nije ni sumnjao u Čačića. Trener Nenad Bjelica s Osijekom nije uspio podići trofej prvaka, iako je kroz sezonu bio konkurentan.

“Ta konkurencija Hajduka Dinamu, to ne ide preko noći. Može, ali bi Dinamo morao biti puno slabiji nego što je bio. Nije to slabost Dinama što momčad ne pobjeđuje u kontinuitetu i nema 20 bodova pred drugim, to ne znači da je to slaba momčad i da su to neke slabosti koje treba naglašavati. Što se tiče Dinama koji ima kontinuitet od nekakvih 17 godina dominacije u hrvatskom nogometu, to neće biti baš tako lagan posao, to što si netko misli ‘sad ću ja to bez problema napraviti’. Znači Dinamo bi ove godine trebao biti slabiji nego što je bio da bi Hajduk, Osijek ili Rijeka mogli biti prvi, to nije baš jednostavno”, kaže nam Lončarević.

Objasnio je što će biti neuspjeh Hajduka, Osijeka i Rijeke u budućnosti.

“Komentari je li neuspjeh Osijeka ili Hajduka (što nisu uzeli titulu op. a), za mene nije neuspjeh nego uspjeh. Oni su istakli ozbiljnu kandidaturu, e sad će biti neuspjeh ako to ne naprave i iduće godine. Onda znači da ne rade dobar posao. Uspjeh je Dinama da su opet prvi, a uspjeh je Hajduka i Osijeka da su drugi i treći. Rijeka je na trenutke pokazivala elemente najbolje igre, ali je možda malo zakazala što se tiče rezultata, odnosno plasmana. Ako i iduće godine ostane ovaj odnos snaga, onda možemo reći da hrvatska liga ojačava.”

Za kraj, pitali smo Lončarevića što očekuje od finala SuperSport Hrvatskog kupa između Hajduka i Rijeke na Poljudu.

“Očekujem da će obje momčadi otpočetka zapeti da osvoje Kup, svaka na svoj način. Ni slučajno tu nitko nije favorit, Hajduk bez obzira na Poljud i na domaćinstvo. Rijeka će se ako budu kompletni su sigurno konkurentni i jako ozbiljan kandidat da osvoje Kup. Ona momčad koja se bude nametnula, svoj način razmišljanja, koja bude manje nervozna, oni to mogu očekivati”, zaključio je Lončarević.

Komentari

Vaš komentar