Krznar: Pohvale Šaraniću, a sigurno je dobitak i Burton

Hrvatska 12. svi. 202121:43 > 21:45
Podijeli:
Aleksandar Djorovic

Dinamo i Varaždin na Maksimiru su odigrali 2:2.

Dinamo je vodio u dva navrata, no Varaždinci su se vraćali i na kraju stigli do velikog boda u borbi za opstanak.

“Čestitam Varaždinu na junačkoj borbi. Naravno da su njima ti bodovi bili ‘biti ili ne biti’ pa je i njihov angažman bio za respekt. S druge strane, mi nakon emocionalnog pražnjenja i potvrde naslova prvaka nismo uspjeli regenerirati te psihološke kapacitete, rekao bih više nego fizičke. Ušli smo vrlo dobro u utakmicu, zabili gol i onda kad je trebalo kontrolirati utakmicu malo po malo smo kopnili. Bilo je dosta dekoncentracije koja je plod tog izjednačenja. Tražili smo se u nastavku. Pružili smo ono što smo u ovom trenutku sposobni. Bez obzira na sve, čestitam igračima na osvojenom naslovu prvaka i na ovoj utakmici. Očekivali smo da će biti teška, a tako je i bilo”, rekao je trener Plavih Damir Krznar koji je kombinirao sa sastavom i sustavom.

“Vezali smo sve utakmice do Istre, podjela minutaže u ovoj utakmici i protiv Gorice. Iskoristili smo ovaj susret za neke nove taktičke varijante koje nas očekuju u budućnosti jer će brzo proći kratak godišnji odmor. Brzo dolaze novi izazovi u Europi i u ligi. Mi planiramo svega tri pripremne utakmice tako da ćemo ovih par utakmica do kraja sezone iskoristiti za neke nove ideje. Želimo vidjeti je li to to ili nije.”

Varaždinci su dinamovce dočekali špalirom.

“Da, baš prekrasna gesta Varaždina kada su dočekali igrače Dinama u špaliru na terenu. Moram pohvaliti Šaranića. Dobro se snašao, ušao je izuzetno samouvjereno i to pokazao na terenu. Sigurno je još jedan dobitak i Burton koji je odigrao odličnu utakmicu.”

Loša vijest su ozljede Joška Gvardiola i Iyayija Atiemwena.

“Teško je reći u ovom trenutku koliko su ozljede ozbiljne. Ozljede su, rekao bih, srednje jačine. Očekujemo da nam se igrači vrate barem za finale protiv Istre, ako ne protiv Gorice za vikend.”