Kolega mi kaže: Da ste imali suđenje kao Hajduk i Dinamo…

Hrvatska 16. srp 202218:02 > 18:02
Podijeli:
NK Lokomotiva

Trener Lokomotive Silvijo Čabraja nije bio baš zadovoljan igrom svog posljednjeg obrambenog reda protiv Dinama na Maksimiru u porazu 3:2.

“Uvijek je teško ostati bez bodova u samoj završnici dvoboja. Vjerovali smo da se možemo neporaženi vratiti na Kajzericu, bili smo blizu ostvarenja cilja, no nismo izdržali. Moji su igrači načelno odradili dobar posao, iako su pojedinci u nekim situacijama morali bolje reagirati, ali to je tema za našu internu analizu. Olako smo primili pogotke, nismo dobro pokrivali igrače u našem kaznenom prostoru i Dinamo je to znao kazniti”, rekao je Čabraja, pišu Sportske novosti.

Početnim visokim presingom i napadom na Dinamovu posljednju liniju Lokomotiva je iznenadila domaćina i nagnala ga na niz pogrešaka.

“Slažem se, Dinamo nije očekivao da ćemo biti tako agresivni u njihovoj trećini. Navikli su, naime, Plavi da se gotovo sve momčadi protiv njih brane i bili su iznenađeni našim hrabrim načinom igre. Dobro smo trčali i nastavili smo niz kvalitetnih igara iz prošle sezone, iako smo, u odnosu na lani, bili praktički bez pola momčadi! Nije bilo Kačavende, Cipetića, De Haasa, Vasilja i Stojkovića, ostali smo i bez Dabre i Nevistića, a mi nemamo širok i kvalitetan roster poput Dinama da bismo bezbolno mogli nadoknaditi taj hendikep. No, unatoč svim teškoćama, predstavili smo se u dobrom izdanju i bili smo nadomak pozitivnog rezultata. “Presjeklo” nas je Marićevo isključenje i teško je bilo sačuvati remi s igračem manje. A do tog smo trenutka bolje izgledali na terenu od Dinama.”

O suđenju nije htio previše govoriti:

“Nakon što je završila prošla sezona, jedan mi je kolega rekao: “Da ste imali suđenje kao što su ga imali Dinamo i Hajduk, bili biste bogatiji za desetak bodova”! E sad… Suci su tu da sude, nadam se da će svoj posao odrađivati sa što manje pogrešaka.”

Istaknuo je i ovo:

“Kad mu je bilo najteže, Dinamo je imao sjajnu, gromku potporu navijača. Općenito me veseli da je gotovo 5.000 ljudi došlo na prvenstveni start, obično je u Maksimiru naše međusobne utakmice gledalo oko tisuću gledatelja. I vjerujem da nitko nije zažalio zato što je došao, bila je to stvarno dobra utakmica, začinjena s pet pogodaka…”

Komentari

Vaš komentar