Kalinić: Kladio sam se s Lovrićem, rekao mi je da sam lud

Hrvatska 26. svi. 202210:43 > 10:45
Podijeli:
Miro Gabela/Hajduk.hr

Nogometaši Hajduka iza sebe imaju vrlo uspješnu sezonu - završili su drugi u prvenstvu, a od 19 sati očekuje ih finale Kupa.

Jedan od najzaslužnijih za ovako dobar Hajduk svakako je čuvar mreže Lovre Kalinić.

Kalinić je jedan od rijetkih nogometaša splitskog kluba koji je sudjelovao u osvajanju posljednjeg Hajdukovog trofeja. U pitanju je Kup 2013. godine.

Bio sam mlad i gotovo odmah na početku karijere sam osvojio Kup s Hajdukom. Branio sam jer se Goran Blažević ozlijedio. Samo biti dio toga je velika stvar, a kamoli igrati i dignuti trofej”, započeo je Kalinić za Slobodnu Dalmaciju.

Osvrnuo se zatim na današnje finale Kupa.

“Jedna utakmica, finale Kupa, na Poljudu. Svi segmenti su tu. A najbitnije od svega je da mi budemo pravi i pokažemo koliko to želimo kao što smo tijekom cijele sezone to pokazivali. Ostala nam je još jedna utakmica, najbitnija. Utakmica koja para gaće. Nema tu velike priče, zna se što nam je cilj. Velika je simbioza nas i navijača. Sve je na nama“, rekao je Kalinić pa nastavio:

Rijeka sigurno ima svoju kvalitetu, sklop je kvalitetnih pojedinaca, dobra ekipno. Ali isto tako je i Hajduk jak i moćan. Takav Hajduk želim vidjeti u finalu. Ako budemo takvi mislim da ćemo pobijediti, trofej neće izostati. No, sigurno će tu biti puno obostranog taktičkog nadmudrivanja. Bit će to potpuno drugačija utakmica nego prvenstvena. Ne vjerujem da će netko ići grlom u jagode. Možda će u nekim segmentima igre utakmica biti i dosadna, ali sve je to u cilju osvajanja trofeja. Bit će to teška utakmica, ali igramo na našem stadionu, pred većinom našim navijačima. Na papiru nismo domaćini, ali mislim da to neće igrati neku previše bitnu ulogu.”

Kalinić smatra da je današnji Hajduk najbolji u kojem je igrao.

Zaista jest. Bilo je tu zaista top igrača i karaktera, ali mislim da je ova Hajdukova sezona “imala i dušu i tilo”. Ovi momci stvarno žive za Hajduk. Ljudi vide da dajemo maksimum. Nekad nas nije išlo, ne može ništa na silu, ali želja nikad nije izostala. Nažalost, nismo osvojili prvenstvo. Iduće sezone ćemo se opet bacat na glavu. Ako ova ekipa ostane na okupu to će stvarno biti top, objasnio je Kalinić.

Kalinić je igrač Aston Villa na posudbi u Hajduku, a u Splitu bi želio i ostati.

U dogovorima sam s ljudima iz Ville da se nekako, najbezbolnije pokušamo razići. Moje misli su usmjerene prema Hajduku, vidjet ćemo što će biti na kraju. Želim ostati, ali prvo moram riješiti situaciju, naći se s ljudima, popričati, vidjeti koje su njihove želje pa da pronađemo zajednički jezik i da tu priču okončamo“, rekao je kapetan Hajduka.

Vratar Hajduka je priznao kako je dobio velik broj zahtjeva za ulaznice.

“Dovoljno za napuniti dva Poljuda i jedno pomoćno igralište! Volio bih da sam mogao svima pomoći, ali nažalost nismo bili u situaciji. I Wembley bi bio mali za sve. Doći će familija, prijatelji”, rekao je Kalinić pa ispričao anegdotu iz reprezentacije:

Kada smo se lani u ožujku okupili u reprezentaciji kladio sam se s Lovrićem da će Hajduk na kraju prvenstva biti ispred Gorice. Govorio mi je da sam lud. Kladili smo se u večeru za cijelu reprezentaciju koju još nije platio! U Osijeku je, nije više u Gorici. Sada bi se možda mogao malo i “otvorit” pa da to bude janjčić s krumpirićima.

Komentari

Vaš komentar