Iz hrvatskog drugoligaša otišao u belgijskog velikana

Hrvatska 27. srp 202220:07 > 20:14
Podijeli:
NK Solin/Facebook

Hrvatski drugoligaš Solin na društvenim mrežama je potvrdio kako je postigao dogovor o transferu talentiranog stopera Mate Šimićića u belgijskog velikana Standard Liege.

Dogovor između klubova je postignut, no nisu poznati financijski detalji transfera.

“Htio bih od srca zahvaliti Solinu, svojem klubu, na svemu što je napravio za mene, svim ljudima, bez iznimke, od predsjednika do gospođe koja nam pere dresove, od gospodina Mira Dugeča do svih mojih trenera koji su ugradili puno u ovo što se danas dogodilo”, kazao je Šimičić nakon transfera u Standard.

Vrlo je zanimljiv Matin nogometni put kroz omladinske škole. Dvaput je u Hajduku bio, dvaput se vraćao u Solin. Najprije je s Jadra do Poljuda krenuo 2014. godine gdje se zadržao dvije godine, potom je vraćen u Solin. U Hajduku je ponovno od ljeta 2019. do ljeta 2021. godine. Nije ni tada uspio ostati, ali nije posustajao, samo je, potvrdit će se, jačao. Posljednjih godinu dana proveo je opet u Solinu…

“Da nije bilo trenera Mirka Čapete ostavio bih se nogometa. Nakon povratka iz Hajduka, on mi je učinio mnogo, bio čak i, mogu reći, presudan za nastavak. Odmah do njega su i treneri Damir Radić – Đoro i Ognjen Majdov. Njih trojica su me trenirali u Solinu i najzaslužiji su za ovaj moj uspjeh. Kad je Hajduk u pitanju, nikako ne bih želio preskočiti dvojicu trenera koji su mi također puno pomogli i kojima sam zahvalan, a oni su Zvonimir Milić i Marko Sičić”, poručio je Šimičić, novi igrač belgijskog kluba.

Komentari

Vaš komentar