Gorica odbila novu unosnu ponudu za svog najboljeg igrača

Hrvatska 25. velj. 202113:36
Podijeli:
Izvor: Getty Images Sport, Ronny Hartmann

Kristijan Lovrić već dugo vremena privlači pažnju inozemnih klubova, no HNK Gorica čeka pravu ponudu

HNK Gorica je odbila ponudu nepoznatog kineskog kluba koji je odaslao ponudu za napadača Kristijana Lovrića koja bi bila rekordan izlazni transfer kluba, piše Index.hr.

Točna cifra iznosi tri milijuna eura fiksne odšteta za čovjeka koji s Osijekovim Mierezom dijeli mjesto najboljih topnika 1. HNL. Osim što bi ovo bio rekordan iznos za klub (zasad je odlazak Atiemwena u Dinamo za dva milijuna eura), također bi i Lovrić dobivao – za prilike domaćeg nogometa – jedinstvenu godišnju plaću od milijun eura, što su novci koje ne dobiva nitko u okviru HNL-a.

Kako Index saznaje od aktera bliskih klubu, članovi su se dugo premišljali oko ove odluke, ali su na koncu ipak odbili Kineze te će Kristijan Lovrić do kraja sezone nastupati u HNL-u.

Lovrić je već neko vrijeme pod povećalom izbornika reprezentacije Bosne i Hercegovine, Ivajla Peteva. Budući da mu je otac rođen u BiH, lagano bi mogao dobiti državljanstvo, a nastup za neku reprezentaciju povisio bi mu tržišnu cijenu, kao i potencijalna titula prvog topnika lige.

Gorica ga ionako cilja prodati za četiri milijuna eura, stoga im koji mjesec čekanja više ne znači puno, a treba reći i kako ga Transfermarkt procjenjuje na 5,5 milijuna eura, čime se odluka o odbijenici čini još logičnijom.

Komentari

Vaš komentar