Dinamu najveća kazna, ‘čestitke’ i za Hajduk i Rijeku

Hrvatska 18. kol 202214:01 > 14:03
Podijeli:
GEPA pictures/ Matic Klansek

Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz utakmica 5. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige.

GNK Dinamo kažnjen je s 10.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih i gostujućih navijača tijekom utakmice Dinamo – Hajduk. Na sjevernoj tribini gdje je bila smještena navijačka skupina BBB u 63. minuti zapaljene su dvije baklje, od koji je jedna bačena na tartan stazu, u 65. minuti dvije dimne kutije, od kojih je jedna bačena na tartan stazu, od 76. do 80. minute zapaljeno je šest baklji i sedam dimnih kutija, od kojih je jedna dimna kutija bačena na tartan stazu, a jedna baklja u teren za igru, zbog čega je došlo do prekida igre u trajanju od 30 sekundi.

HNK Hajduk kažnjen je sa 6.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Dinamo – Hajduk. Na južnoj tribini gdje je bila smještena navijačka skupina Torcida u 29. minuti zapaljena je jedna baklja, u 71. minuti zapaljeno je deset baklji, od koji je šest bačeno na tartan stazu te u 74. minuti jedna baklja koja je bačena na tartan stazu.

HNK Rijeka kažnjena je s 5.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Rijeka – Slaven Belupo. Na sjevernoj tribini gdje su smješteni domaći navijači zapaljeno je sedam dimno-zapaljivih naparva koje nisu ubacivane oko terena i u teren za igru.

Komentari

Vaš komentar