Deverić za SK: Nekima nije drago što se Čačić vratio

Hrvatska 27. srp 202216:58 > 16:581 komentar
Podijeli:
Sport Klub

Dinamova legenda Stjepan Deverić otkrio je za Sport Klub svoje viđenje utakmice u Skopju.

Dinamo je svladao Shkupi rezultatom 1:0, a igra nije bila briljantna. Deverić nam je otkrio svoje viđenje utakmice.

Teško je reći. Bila je to jako teška utakmica za Dinamo – nije bilo prava na pogrešku. Ali bilo je puno bolje nego u Zagrebu, zato i jesu prošli”, započeo je Deverić razgovor za Sport Klub.

Lauritsen i Perić prvi su put ove sezone zaigrali u paru.

Iskusni su to igrači, a i svakodnevno treniraju skupa. Rekao bih da su posao odradili vrlo korektno, djelovali su sigurno“, rekao je Štef Deverić.

Robert Ljubičić nije briljirao na, za njega, neprirodnoj poziciji lijevog bočnog.

Njemu je to nova pozicija, treba se prilagoditi. Teško je reći treba li staviti Bočkaja i Štefulja prije njega. Nema smisla komentirati kada ne znamo stvarnu sliku i stanje u svlačionici”, prokomentirao je Deverić.

Dinamov kapetan Arijan Ademi zabio je pobjednički gol.

“Ademi uvijek daje maksimalan doprinos momčadi, a često je on taj koji zabije važne golove. On je glavni pokretač Dinama, konstantna opasnost iz drugog plana…“, rekao je Deverić pa se osvrnuo na Menala:

Drago mi je da se ne boji napasti jedan na jedan, a to je odlika napadača. Posebice je to pokušavao u prvoj utakmici protiv Shkupija. Menalo je agresivan i pokretan krilni napadač.

Vječno pitanje je mogu li Petković i Drmić igrati zajedno.

“Ne vidim zašto ne bi mogli. Petković je taj koji se povlači po loptu koju može odlično podvaliti. Drmić, pak, predstavlja konstantnu opasnost za protivničke obrane. Ja bih njih dvojicu stavio da igraju zajedno“, otkrio je Deverić.

Osvrnuo se na trenera Dinama Antu Čačića.

“Čačić je bivši hrvatski izbornik, iza sebe ima veliko iskustvo. Vrijeme će dati sve odgovore o njegovom radu, tada ćemo saznati hoće li mu određene promjene pozicija donijeti rezultate”, prokomentirao je Deverić pa nastavio:

“Rezultat zasad ima. Nekima nije bilo drago kada je Čačić ponovno sjeo na klupu Dinama, ali jedino mjerilo je rezultat. A kažem, Čačić ima rezultat.

Stjepan Deverić bio je trener u Bugarskoj – 2008. godine vodio je Belasitsu Petrich. Poznaje i sljedećeg Dinamovog protivnika – Ludogorec.

“Bit će to teška, zahtjevna utakmica. Ludogorec je jako dobra ekipa, konstantni su u europskim natjecanjima. Rekao bih da će Ludogorec pokazati stvarnu snagu Dinama. Protivnik je to po mjeri da se vidi koliko je Dinamo doista dobar u ovom trenutku”, zaključio je Deverić razgovor za Sport Klub.

Komentari

Vaš komentar