Dambrauskas: ‘Hvala vam puno, neću vas zaboraviti’

Podijeli:
Valdas Dambrauskas
Izvor: Valdas Dambrauskas

Valdas Dambrauskas i službeno je napustio HNK Goricu i pridružio se bugarskom prvaku Ludogorecu, a od navijača i kluba se oprostio i javnim pismom. 

HNK Goricu je ostavio na trećem mjestu tablice, što je najveći rezultat u povijesti kluba.

Dambrauskas je na svom Facebook profilu poslao emotivno oproštajno pismo navijačima Gorice u kojem je zahvalio svima koji su ga podržavali u ovoj avanturi.

”Teško je pisati ove riječi, baš kao što je bilo teško donijeti ovu odluku. Od prvog trenutka kad sam stigao u Veliku Goricu, osjetio sam povezanost s gradom, ljudima, s mirom koji sam osjećao tu. Prošla 2020. je bila teška godina za svakoga. Borili smo se protiv pandemije, osjetili smo potrese, izolaciju, karantene… Tijekom čitavog tog vremena nikad se nisam osjećao sam. Osjetio sam se prihvaćenim, osjetio sam da sam bio dio prekrasne zajednice Velike Gorice. Na treninzima smo marljivo radili, svađali smo se, zabavljali se, raspravljali, pomagali jedni drugima, postali smo prava momčad. Zato su stigli rezultati. S rezultatima dolazi odgovornost, ali i otvaraju se nove mogućnosti. Jedna od takvih je stigla do mene. Prilika koju nisam mogao odbiti zato što mi nudi izazov, cilj i viziju. Kad ste sportaš, uvijek sanjate da idete prema nečem većem. Uvijek sam smatrao da je najopasnija stvar u nogometu ostati prosječan, izgubiti glad i biti bez ambicija. Svaki dan donosi novi izazov.

Zato sam odlučio napustiti Veliku Goricu.

Ne postoje riječi kojima bih mogao dovoljno zahvaliti igračima Gorice, Upravi, ljudima koji rade u klubu, novinarima i navijačima. Vi znate tko ste. Bila je velika privilegija raditi s vama. Ne mogu čak ni reći zbogom jer znam da će nam se putevi ponovno ukrstiti. Posebno bih se želio oprostiti od predsjednika kluba Nenada Črnka. Radi se o čovjeku koji iz dana u dan gradi i diže ovaj klub i prema njemu imam sav mogući respekt. To je čovjek koji je svojim ljudima stvorio brojne mogućnosti i gurao ih je da sanjaju još veće snove.

Zahvalan sam svima vama koji ste me podržavali u ovoj 10-mjesečnoj avanturi. Vama koji ste me pozdravljali na ulici, vama koji ste dolazili na naše utakmice.

Hvala vam, hvala vam, hvala vam puno. Ovu avanturu nikad neću zaboraviti. Neka dugo živi Velika Gorica”, napisao je Dambrauskas.

Komentari

Vaš komentar