Bjelica: Više me brine čakija nego vrijeđanje

Hrvatska 18. lis. 202116:19 > 19:26
Podijeli:
KRZYSZTOF CICHOMSKI / NEWSPIX.PL

Trener Osijeka Nenad Bjelica je u emisiji Sport nedjeljom dao nekoliko zanimljivih zapažanja

Bjelica je često u medijima zbog toga što nema dlake na jeziku, a posebno je naživcirao mnoge pratitelje nogometa jer je nakon utakmice Osijeka i Hajduka odbio pružiti ruku treneru Hajduka Gustafssonu, a onda su ga, dok je davao izjavu nakon susreta, vrijeđali navijači Hajduka baš ružnim skandiranjem: ”Bjelica Srbine, čakija ti ne gine.”

Tijekom utakmice bio je iznimno agresivan prema meni nakon moje reakcije koja nije imala veze s njim. Zbog toga sam svima na klupi dao ruku, osim njemu. Nakon utakmice s Hajdukom, trebao sam podnijeti izvještaj HNS-u, no nisam to napravio jer nemam nikakve koristi od toga da se Hajduk kazni. Nemam nikakvih problema ni s kim. Nije problem u Gustafssonu, mogao je s druge strane biti i Guardiola. Stvar je vrlo jednostavna, ako me poštuješ i ja ću tebe poštovati… Nema veze tko je s druge strane, predsjednica ili čistačica. S Hajdukom nemam problema, nazvali su me čelnici kluba. Ovo je valjda bio izolirani slučaj, lijepo mi je u Hrvatskoj. Ovo je moja domovina, druge nemam. Više me brine ona čakija nego samo vrijeđanje”, kazao je Bjelica. Nakon toga je rekao da misli da se to dogodilo jer je dao javnu podršku sucu Ivanu Bebeku.

‘To se valjda izgovara u afektu, jer su oni mislili da sam stao u obranu suca Bebeka. Ja nisam birao svoje roditelje, a da sam ih mogao birati, odabrao bih baš ovakve… Ali jako se ružne stvari događaju i u ložama gdje vodeći ljudi izgovaraju ružne stvari. Moramo krenuti od sebe i onda tek očekivati da navijači ne dogovaraju tučnjave. Sportski djelatnici moraju biti primjer ostalima’‘, zaključio je ponajbolji hrvatski trener.

Komentari

Vaš komentar