Analiza suđenja: Rijeka oštećena na Poljudu

Hrvatska 15. ruj 202216:19 > 16:19
Podijeli:
Stefan Jerrevang via Guliver Images

Slijedom odluke Komisije nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza o redovitim objavama tumačenja i interpretacije pojedinih situacija s utakmica SuperSport Hrvatske nogometne lige, objavljena je sudačka analiza 9. kola i zaostale utakmice 2. kola...

Objavu na HNS-ovim stranicama prenosimo u cijelosti:

LOKOMOTIVA – VARAŽDIN

Sudac: Chrysovalantis Theouli. Pomoćni suci: Michael Soteriou i Pavlos Georgiou. VAR sudac: Dimitris Solomou.

28. minuta: Dosuđeni kazneni udarac neispravna je odluka suca utakmice. Incident u kojem branič Lokomotive na potpuno dozvoljen način igra loptom, a nakon toga napadač Varaždina zapinje za nogu braniča, ne smatra se prekršajem PNI-e. Uzimajući u razmatranje da u analiziranom incidentu ne postoji niti jedan relevantan element na temelju kojega bi VAR sudac prihvatio objašnjenje suca, KNS HNS-a očekuje obaveznu intervenciju VAR suca i korekciju odluke slijedom jasnog i očitog propusta interpretacije suca utakmice.

HAJDUK – RIJEKA

Sudac: Dario Bel. Pomoćni suci: Goran Pataki i Kruno Šarić. VAR sudac: Ante Čuljak (Zagreb).

45. + 2. minuta: Neispravna procjena suca utakmice u interpretaciji pravila XII. Incident u kojem je igrač Hajduka počinio prekršaj (nedozvoljena upotreba ruke) razmatranjima PNI-e smatra se jasno nesmotrenim i obavezno disciplinski kažnjivim opomenom. Uzimajući u razmatranje da je isti igrač prethodno na utakmici opomenut, nakon ovoga prekršaja trebao je biti isključen iz igre temeljem dobivene druge opomene na istoj utakmici. Ovaj propust ispravne interpretacije pravila vrlo dobro pozicioniranog suca smatra se važnom pogreškom suca utakmice.

Komentari

Vaš komentar