‘Ako uzmemo Kup, bit će to najbolja sezona u povijesti’

Hrvatska 9. svi. 202121:37
Podijeli:
REUTERS/Antonio Bronic

Dinamo je razbio Rijeku 5:1 na Rujevici te tako osvojio 22. naslov prvaka Hrvatske.

Dinamo je tako tri kola prije kraja pobjegao Osijeku 10 bodova.

“Unatoč hladnom tušu u prvoj minuti ostali smo fokusirani i nije nas opterećivao konačan rezultat. Brzo smo se vratili, preuzeli kontrolu, bili dobri i vjerovali do kraja u pobjedu. U pripremi utakmice nismo razmišljali o konačnom ishodu, bilo je samo bitno provesti udjelo ono što smo zacrtali i to smo uspjeli”, rekao je trener Plavih Damir Krznar pa dodao:

“Izuzetno dobra reakcija u drugom dijelu, Ivanušec je odmah donio ono što smo htjeli, dobili smo tempo što nismo uspijevali u zadnjim utamicma.”

Krznar je na kraju zahvalio svima.

“Naš put još nije završen, želimo uzeti i Kup i onda bi to bila možda i najbolja sezona Dinama u povijesti. Želim se zahvaliti svim igračima. Čestitam i Zoranu Mamiću koji je praktički trasirao taj put u Europi i prvenstvu i hvala čitavoj Dinamovoj obitelji.”

Trener Rijeke Goran Tomić je istaknuo:

“Čestitam Dinamu na zasluženoj pobjedi, bili su najbolji tijekom cijele sezone. Prvih pola sata smo izgledali dobro i imali još nekoliko dobrih sitacija nakon gola, ali onda je Dinamo preuzeo inicijativu. Drugi dio nismo imali što očekivati kad smo primili dva gola u dvije minute, dominirali su igrači Dinama i zasluženo slavili. Brine me obrana koja nije na nivou, na kraju krajeva, sami smo sebi zabili tri gola. Ipak, u dva mjeseca smo došli u poziciju da sami o sebi odlučujemo, već sutra se spremamo za novu utakmicu.”