Jakobušić: Šuker i HNS moraju uložiti u Poljud

Hrvatska 24. stu. 202016:12 > 16:19
Podijeli:
HNS

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker ugostio je novog predsjednika Uprave Hajduka Lukšu Jakobušića s kojim je otvoreno razgovarao o aktualnim temama koje se tiču HNS-a i Hajduka.

“Otvoreno smo razgovarali o svemu, nadam se da ćemo što prije zasukati rukave i napraviti puno toga za dobrobit hrvatskog nogometa. Stalo nam je da Hajduk bude jak, kompetitivan i da, u nogometnom žargonu, ima moć. Hrvatski nogometni savez neće se uplitati u rad Nogometnog saveza Splitsko-dalmatinske županije, koji mora biti neovisan.

Volio bih da Hajduk tamo bude glavni dirigent i važan faktor, sve ono što njegovi čelnici moraju pokazati djelujući kroz tu instituciju kako bi ušli u Skupštinu HNS-a, bitno je i po tom pitanju imaju moju potporu. Itekako nam je važno da Hajduk nastavi stvarati kvalitetne mlade igrače i da Hrvatska i dalje crpi nogometne talente iz cijele Dalmacije. Reprezentacija u ožujku opet dolazi u Split, moramo napraviti sve da bismo Modriću, Perišiću i društvu osigurali vrhunske uvjete za igru. Već smo donijeli odluku o obnovi terena u Varaždinu, Velikoj Gorici i Šibeniku, a moj će prijedlog na sljedećoj sjednici Izvršnog odbora biti da se obnovi i travnjak poljudskog stadiona”, rekao je Šuker nakon sastanka.

HNS

“Ovaj sastanak je logičan slijed onoga što sam najavio u svom inauguracijskom govoru. Želim razgovarati o svemu i za početak biram najteže teme koje, razumljivo, najviše zanimaju Hajdukovu, ali i širu nogometnu javnost. Mislim da je kontekst i problematika odnosa Hajduka i Hrvatskog nogometnog saveza svima dobro poznata. Predsjednik HNS-a je taj koji predstavlja savez i koji ima moć za rješavanje otvorenih pitanja i problema o kojima smo danas razgovarali. Upoznao sam ga i ponovio mu stvari koje ne muče samo Hajduk, nego i cijelu nogometnu javnost, jer sam dojma da su se i neki pokušaji pozitivnih promjena s naše strane odbacivali samo zbog načina na koji su prezentirani.” istaknuo je Jakobušić.

Poljud je bio domaćin Hrvatskoj protiv Portugala, a tako bi se trebalo nastaviti i u sljedećim utakmicama. Dopredsjednik HNS-a Marijan Kustić potvrdio da je reprezentacija odigrala svoju zadnju utakmicu u Maksimiru, barem dok je isti u derutnom stanju. Posljedično tome, svi najveći i najvažniji kvalifikacijski susreti za Svjetsko prvenstvo, koji će se igrati u terminima od ožujka do studenoga iduće godine, trebali bi se odigrati na Poljudu, koji je kapacitetom i komforom najbolje što imamo.

Ako će Poljud u sljedećih nekoliko godina biti primarni dom hrvatske nogometne reprezentacije s obzirom na stanje Maksimira, onda je logično da HNS uloži u infrastrukturu. Posebice tu mislim na novi travnjak.”

I Šuker i Jakobušić najavili su daljnju kvalitetnu suradnju. (h)