Dambrauskas: Osijek se pobjeđuje fizikom, a ne taktikom

Hrvatska 25. ruj. 202020:13 > 20:19
Podijeli:
Izvor: Foto: HNK Gorica

Svojevrsni derbi šestog kola Prve HNL između Osijeka i Gorice najavio je i trener gostiju Dambrauskas

Gorca i na početku ove sezone HNL-a izgeda sjajno, a u sklopu šestog prvenstvenog kola gostuje u Osijeku. 

Neće to biti jednostavna utakmica za momčad Litvanca Valdas Dambrauskasa kojeg su mnogi pred dolazak prihvatili uz veliku dozu skeptičnosti zbog sjajnog posla koji je u ovoj ekipi radio Sergej Jakirović. Dambrauskas je najavio utakmicu s Osijekom.

“Jako lijep izazov je pred nama i pripremamo se za njega vrlo odgovorno, budući da znamo da je Osijek u jako dobroj formi, čak i u maloj euforiji nakon dvije pobjede zaredom s novim trenerom. Prvi put igraju pred svojim navijačima i siguran sam da će se igrači i trener željeti dokazati. Mi moramo biti na svom maksimumu, a tako se za utakmicu i pripremamo”, rekao je trener Gorice.

Gorica trenutno bolje stoji na ljestvici, ali doći u Gradski vrt nikad nije jednostavno u potrazi za bodovima, posebno kad je još tamo i Nenad Bjelica. 

“Osijek je vrlo izbalansirana momčad, po mome mišljenju jedna od najboljih momčadi u Hrvatskoj. Rekao bih da nemaju slabu točku, na svakoj poziciji imaju prava rješenja u svakome segmentu. Momčad s takvim balansom mora ciljati na najviše pozicije i nema sumnje da će sutra biti veliki favoriti. Ponavljam, za nas je ovo veliki izazov, igrati protiv tako dobre momčadi u gostima i moramo zgrabiti ovu priliku jer u ovakvim utakmicama možeš rasti, kako individualno tako i kao momčad… Na nama je, na mojim igračima, da ostavimo sve što možemo na terenu jer ovakve se utakmice ne dobivaju toliko taktikom koliko fizičkim segmentom, pokušajima da se nametneš i kreiraš svoje trenutke”, kazao je Dambrauskas.

Izvor : Facebook/HNK Gorica