"Samo utakmice daju impuls igračima, pitajte Pepa"

Hrvatska 14. svi 202014:16 > 14:20
Podijeli:
Gabriele Maltinti/Getty Images

Igor Tudor u razgovoru je za web stranicu Hajduka najavio nastavak sezone.

Igor Tudor okupio je igrače Hajduka na treningu, stvari se u Splitu polako vraćaju u normalu.

Pauza je bila relativno normalna, iako takvo nije bilo vrijeme u kojem se ista dogodila. Četrdesetak dana bez igre obično nogometaši prođu u ljetnim mjesecima, a sada je situacija nešto drugačija. Ipak, osjećaj je odličan, momci su sretni što ponovno trče travnjakom, igraju nogomet, zbog toga se i bave ovim poslom,” kazao je Tudor za klupsku web stranicu. 

Igrači nisu dugo trenirali u tradicionalnom smislu, ono zbog čega žive ipak su utakmice, a to je filozofija kakvu gaji trener Hajduka.

Zadnja forma se traži na utakmicama. Treninzima dobijete sam jedan dijelić onoga što tražite od igrača, a utakmice su mjesto gdje se igrači dokazuju. Mislim da će na takav način najbrže doći do forme koja je potrebna za nastavak prvenstva. Kroz tri ili četiri trening utakmice dobit ćemo onaj pravi impuls kakav tražimo. Uostalom, na takav način razmišlja i Pep Guardiola. Pojam priprema je možda malo i precijenjen, tamo se uigravaju taktičke vrijednosti, ali forma se brusi na utakmicama.”

Hajduk će u nastavak prvenstva krenuti s četvrte pozicije, a cilj se nije promijenio.

Vjerujem u ono što ovdje radimo, već sada vidim puno pozitivnih stvari i siguran sam da ćemo u nastavku prvenstva biti u formi kakvu priželjkujemo,” zaključio je Tudor. 

Hajduk zaostaje bod za trećeplasiranom Lokomotivom, odnosno dva za Rijekom koja trenutno drži drugu poziciju prema kvalifikacijama za Ligu prvaka. Hajduk šestog lipnja očekuje sraz s Interom na Poljudu.