Kepčija: 'Nedostaje nam mandžukićevski mentalitet'

Hrvatska 10. svi 20208:34 > 8:41
Podijeli:
EuroFootball / Stringer

Ivan Kepčija, sportski direktor Hajduka, u velikom intervjuu otkrio mnogo toga o događajima u Hajduku

Sportki direktor Hajduka Ivan Kepčija odradio je veliki intervju za 24sata.hr i otkrio stanje u Hajduku.

Rekli ste prije krize da vam sudimo po momčadi koju složite 1. kolovoza, ne po momčadi koju imate danas. Što ste time mislili?
– Stvari se prebrzo odvijaju a kao posljedica toga sportski direktor i treneri imaju igrače koje je netko drugi birao, što nije logično. Svjesni smo situacije da tu stabilnost nemamo i da ne možemo kupovati igrače dok neki ne odu, ili dok ne odrastu naši mladi igrači. Želimo biti jako pažljivi da ne zatvorimo put nekom mladom igraču koji ima perspektivu i spreman je, time što ćemo dovesti starijeg, iskusnijeg, najčešće stranca. Da smo doveli napadača bi ili Kreković danas imao ovaj status, jednako tako moramo paziti da ne zatvorimo Vuškovića, Radića, Blagajića…’

Činjenica je da neki mladi i perspektivni igrači ne igraju, primjerice dva lijeva beka Čolina i Dolček. Umjesto njih konkurira Tahiraj kome to nije prirodna pozicija?
– Oko pozicije lijevog beka prolilo se puno tinte, a ja vas pitam koga smo mi to doveli i zatvorili im prostor. Dakle nije u pitanju greška u strateškom planiranju, nego su se unutar momčadi rasporedile karte drugačije, neki su iskoristili priliku, neki nisu…, nedostajalo im j e ‘mandžukićevskog mentaliteta’

Kolike su šanse da zadržite Hamzu Barryja?
– Realno, vjerojatno je da će on otići. Kad smo došli on je već ušao u zadnjih šest mjeseci ugovora. Razgovarali smo, pokazali smo mu da ga želimo, ali treba i njega razumjeti. Tri i pol godine je tu, želi napraviti korak dalje, a ima i priliku… Kazao nam je da želi korektan rastanak jer je zahvalan za priliku koju mu je klub pružio, kod Tudora je napravio veliki iskorak i dobro je igrao, bio jedan od naših najznačajnijih igrača i to je gubitak koji ćemo morati nadoknaditi. Vjerujem da to neće biti problem. Takav profil ćemo potražiti na tržištu, profil igrača koji će pojačati momčad, koji je tehnički dobar, karakterno ispravan, mlad, moćan, mobilan…

Na stranu ova pauza, ali kako je moguće da Hajduk u 365 dana u okviru HNL-a nije pobijedio u gostima niti jedan klub osim Varaždina?
– Za klub našega ranga je potpuno neprihvatljivo da tako nastavimo dalje i zbog toga moramo iskrvariti na treninzima i odmah od Istre i Lokomotive nastojati prekinuti taj niz. Na Poljudu imamo prednost zbog naše publike koja stoji uz igrače, ali ako želimo iskorak, moramo i u gostima postizati bolje igre i rezultate.

Ako se sezona nastavi smatrate li realnim osvajanje drugoga mjesta?
– Da, to je naš cilj i motiv. Nećemo slaviti to drugo mjesto, nije Hajduk klub koji slavi druga mjesta, ali zacrtani su ciljevi u skladu s trenutnim stanjem. Mi smo to u stanju ostvariti, ova situacija nas je dodatno ujedinila, pohvalili smo reakciju igrača koji su odmah pristali na rezove i pokazali koliko im je stalo do kluba, a i mi smo njima pokazali da smo u ovome skupa i da ćemo i sebi rezati koliko i njima.

Cijeli intervju pročitajte OVDJE